BRITANSKI PLAĆENICI NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU U UKRAJINI Еvo KAKO su ih RUSI locirali i uništili!

Kako saznaje britanski Telegraf, strahuje se da su britanski borci dobrovoljci razlog vazdušnog napada na ukrajinsku vojnu bazu nakon što su njihovi telefoni detektovani u toj okolini.

Najmanje 35 ljudi je , među kojima i tri bivša britanska pripadnika specijalnih snaga, kada je 30 ruskih krstarećih raketa uništilo objekat Javoriv, blizu poljske granice, 13. marta.

Veruje se da je meta bio Međunarodni centar gde Ukrajina obučava strane civilne regrute za svoju međunarodnu brigadu. Kako je Telegraf saznao, oko 12 do 14 brojeva telefona, koji počinju sa +44 (pozivni broj za Veliku Britaniju) bili su vidljivi na radaru za nadzor nekoliko sati pre raketnog udara.

Bezbednosni izvori su rekli da su pripadnici “Vagner grupe”, izvršili ovaj napad. Kako dalje navodi portal, oni su uspeli svojom vojnom tehnikom da skeniraju položaj britanskih pripadnika i pošalju podatke ruskoj obaveštanoj službi, nakon čega je odmah naređen napad.

Brojevi mobilnih telefona mogu postati vidljivi pomenutoj tehnologiji kada se uređaji povežu na lokalnu mrežu kako bi korisnik mogao da zove ili šalje tekstualne poruke. Smatra se da Rusija ima pristup ogromnom broju telefonskih brojeva koje koristi britanska elitna jedinica.

Što znači da bi njihov broj odmah aktivirao uzbunu u Kremlju ako je primećen da se povezuje na ukrajinsku telefonsku mrežu. Izvor je rekao: “Čim Moskva dobije bilo kakav signal da se Britanci nalaze u nekoj bazi, oni bi odmah naredili napad”.

Napad na bazu, otkriva rizike sa kojima se suočavaju britanski regruti ako putuju u ratnu zonu, posebno ako ne budu oprezni sa svojim elektronskim uređajima.

Add Comment