“Rusija napravila nove sisteme, tek smo počeli!”

Predsednik Rusije Vladimir Putin izneo je danas svoj plan za Krim.On je rekao da je veliki problem snabdevanje vode na toj teritoriji.Ništa nije učinjeno decenijama da se reši taj problem – istakao je Putin.

Ovo je važna stvar za razvoj turizma i ekonomije, moramo da učinimo sve da to rešimo – kazao je on.

Putin je napomenuo da uprkos sancijama kojima je Rusija izložena zbog vojne operacije, mora da se nastavi sa radom na projektima za Krim.

  • Moramo da radimo na Krimu čak i više – istakao je on.

Putin je rekao da velike ruske kompanije, uključujući banke koje su se ranije plašile sankcija, sada mogu da počnu da rade na Krimu.

Putin je naložio da se produži državni program razvoja Krima i Sevastopolja do 2027. godine, u budućnosti – do 2030. godine.

Putin je naložio da se državni program za razvoj Krima i Sevastopolja produži do 2027. godine

  • Imamo još mnogo toga da uradimo na proširenju saobraćajne, energetske i druge infrastrukture. S tim u vezi, predlažem da se produži državni program za društveno-ekonomski razvoj Republike Krim i grada Sevastopolja – rekao je Putin.

Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije bila je ispravna i pravovremena odluka, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, o ispravnosti takve odluke svedoči i ono što se sada dešava u Donbasu.

Ljudi na Krimu i u Sevastopolju nisu se trgnuli, okupili su se i pobedili, napravili su svoj slobodan, svestan izbor da budu zajedno sa Rusijom. Protekle godine su ubedljivo pokazale koliko je ovaj izbor bio ispravan i pravovremen. Dovoljno je pogledati šta se danas dešava u Donbasu – rekao je Putin.

Loading...

Add Comment