TENISKI VELIKAN SE PRIKLJUČIO RATU U UKRAJINI: Medvedev u Kijevu!

Rat u Ukrajini ne prestajei ne prestaje da kao i svaki drugi rat menja živote ljudi iz korena.

Tako je i sa ruskim i ukrajinskim sportistima koji ili se nalaze pod sankcijama ili pod osudom javnosti zbog podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ili, us slučaju Ukrajinaca, napuštaju porodice i uzimaju oružje u ruke da brane domovinu.

Ruski teniseri ne mogu da se takmiče pod zvaničnim imenom i zastavom Ruske Federacije, ali oni vodeći nisu pod osudom javnosti jer su Danil Medvedev i Andrej Rubljov javno tražili prekid sukoba.

Sa druge strane, jedan bivši, vrlo uspešni teniser, završio je u uniformi.

Andrij Medvedev je nekadašnji ukrajinski teniser koji se danas nalazi u Kijevu.

Medvedev je najbolji teniser kog je Ukrajina imala, svojevremneo je bio četvrti na svetu. Od 1991. do 2001. godine bio je deo ATP tura i osvojio je 11 titula i igrao finale Rolan Garosa 1999. godine (izgubio od Agasija). Karijeru je počeo kao osvajač juniorskog Rolan Garosa 1991. godine.

Nekadašnji kapiten ukrajinske teniske reprezentacije danas je u Kijevu imao priliku da se druži sa sunarodnikom i još jednim bivšim teniserom Sergijom Stahovskijem.

Stahovskij je, podsećamo, po početku ruske invazije na Ukrajinu odmah napustio Bratislavu gde je živeo sa porodicom i doputovao u Kijev kako bi pomogao u odbrani svoje zemlje.

U međuvremenu, Stahovskij je dobio podršku Novaka Đokovića, ali i gorepomenutog Medvedeva koji je odlučio da dođe u Kijev i takođe stane u odbranu Ukrajine.

Legenda svetskog tenisa spremna je da ostane u Kijevu i čeka neprijatelja. Neverovatno mi je drago što vidim kapitena ukrajinske reprezentacije Andrija Medvedeva. Patriota Ukrajine! – poručio je Stahovskij.

Add Comment