POTPISAO ZELENSKI! Niko nije verovao da će se ovo DESITI!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je zakon kojim se zabranjuje negiranje ili opravdavanje “agresije Rusije” na Ukrajinu.

“Volodimir Zelenski potpisao je zakon o zabrani proizvodnje i distribucije informativnih proizvoda koji imaju za cilj promovisanje dejstava države-agresora”, navodi se u saopštenju Odbora za humanitarnu i informacionu politiku Ukrajine.

U saopštenju se ističe da se ovim zakonom zabranjuje pravdanje i priznavanje zakonitom “agresija Ruske Federacije na Ukrajinu”, predstavljajući je kao unutrašnji ukrajinski ili građanski sukob.

“Odgovornost za pravdanje, priznavanje kao zakonite, negiranje oružane agresije Ruske Federacije na Ukrajinu i veličanje njenih učesnika od sada će biti krivično delo”, zaključuje se u saopštenju Odbora.

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini biće završena kada se ostvare njeni ciljevi, rekao je danas novinarima stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

-Kada se ostvare ciljevi specijalnih vojnih operacija, one će prestati, naglasio je Nebenzja, prenosi TASS.

Na pitanje kada će biti postignut opšti prekid vatre, Nebenzja je odgovorio da će on „nastupiti kada budu sprovedeni uslovi koje je postavila Rusija“.

Ti uslovi su “demilitarizacija, denacifikacija Ukrajine, odstustvo svake pretnje koja bi sa teritorije te zemlje dolazila ka Rusiji. Nema ulaska u NATO”, rekao je Nebenzja, navodi TASS.

Add Comment