STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU Moćna sila će pomoći Rusiji?!

SAD su danas prenele svojim saveznicima i više zemalja Azije da je Kina pokazala spremnost da Rusiji pruži ekonomsku i vojnu pomoć Rusiji kako bi podržala njenu vojnu intervenciju u Ukrajini, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

U poruci koju su, kako je rekao izvor Rojtersa koji je želeo da ostane anoniman, diplomatskom poštom poslali obaveštajni zvaničnici, navodi se i da se očekuje da će Kina demantovati ovakve navode.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti “zahtevaju odlučnu i hitnu akciju” i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Ruski raketni napadi u blizini poljske granice pokazuju koliko nas deli od ulaska NATO u sukob, piše nemačka štampa.

Putin napadima kod Lavova šalje poruke u više pravaca, smatra komentator Ludvigzburger krajscajtunga: “Ukrajinskim vlastima poručuje da ni na zapadu zemlje nisu sigurni. Ali to je i poruka za NATO, jer su na poligonu navodno bili strani instruktori i posmatrači. Putin nije spreman da trpi inostranu vojnu pomoć za Ukrajinu, i napadom podvlači pretnju da će prekinuti isporuke oružja vlastima u Kijevu.”

Raketiranje kod poljske granice pokazuje “da se Zapad kreće po tankoj žici”, piše list Štutgarter nahrihten.

Nemački mediji uveliko pišu o mogućnosti nuklearnog rata koji bi zahvatio ceo svet i da je Rusija spremna da ide do kraja kako bi zaštitila sopstvene interese.

Add Comment