NAJNOVIJE VESTI IZ KIJEVA UPRAVO OBJAVLJENE: Nisu NIKAKO DOBRE!

Jedna osoba je danas poinula, a šest je ranjeno u ruskom vazdušnom napadu na centar Kijeva, saopštile su ukrajinske vlasti.

Vlasti u Kijevu navode da je vazdušni napad izveden u blizini kontrolnog punkta i da je naneo veliku štetu stambenom naselju.

Ranije danas, ukrajinske vlasti su saopštile da su u vazdušnom napadu ruskih snaga na fabriku aviona u Kijevu dve osobe poinule i da je sedam povređeno.

Ukrajinske vlasti su ranije danas navele i da su dve osobe poinule u ruskom artiljerijskom napadu na devetospratnicu u severnom delu Kijeva.

Ujedinjene nacije su zabeležile najmanje 596 uijenih civila od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, ali navode da je stvaran broj znatno veći.

Dokazi da je Kijev pripremao invaziju na teritoriju Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i na Krim u martu, pribavljeni su tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev.

Komentarišući postojanje biolaboratorija u Ukrajini, Patrušev je rekao da zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland nije slučajno saopštila da je nedopustivo da u Rusiju dospeju uzorci iz tih objekata.

On je na sastanku o osiguravanju nacionalne bezbednosti u Severno-kavkaskom federalnom okrugu naveo i da je raketni napad na Donjeck ratni zločin, koji još jednom potvrđuje „nacističku suštinu kijevskog režima“.

Add Comment