VELEIZDAJA U RUSIJI, PALO HAPŠENJE: Dolijao Jurij Abramov!

U Moskvi je prvi put od početka specijalne vojne intervencije u Ukrajini uhapšena osoba pod optužbom za veleizdaju, rekao je danas za TAS S izvor iz jedne od ruskih agencija za sprovođenje zakona.

„Okružni sud Lefortovo u Moskvi naložio je hapšenje Jurija Abramova pod optužbom za veleizdaju, odnosno, po članu 275 ruskog krivičnog zakona“, otkrio je izvor.

Pored toga, nova vest je i da neće biti sastanka Putin – Bajden. Informaciju je objavio Dmitri Peskov.

Moskva i Vašington ne žele da organizuju sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džoa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Američki mediji preneli su ranije da se očekuje da predsednik Bajden otputuje u Evropu radi razgovora o situaciji u Ukrajini, prenosi TAS S.

Administracija Volodimira Zelenskog nije tražila telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je za agenciju RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne“, odgovorio je Peskov na pitanje da li je bilo takvog zahteva danas ili prošle nedelje. Ranije je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije rekao da niko ne isključuje mogućnost razgovora Putina i Zelenskog, ali pre toga delegacije i ministri treba da se postaraju da sastanak dovede do rezultata, a ne da to bude samo razgovor radi razgovora.

Add Comment