KAKAV Š0K! POTEZ KOJI NISMO OČEKIVALI! Peking rekao “NE” Moskvi

Zvanični Peking je odbio da ruskim kompanijama isporuči komponente za avione, izjavio je novinarima Valerij Kudinov, šef ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj.

Tražićemo avio-delove od drugih zemalja – izjavio je Kudinov, a prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim recima, Turska ili Indija mogu postati takvi dobavljači.Kudinov je dodao i da će svaka kompanija samostalno pregovarati o nabavci.

Ruski tenkovi stigli su danas do severoistočnih kapija Kijeva, dok su prvi direktni pregovori na visokom nivou između zaraćenih strana od početka invazije na Ukrajinu bili neuspešni. Sjedinjene Države i njihovi evropski saveznici su istog dana razmatrali dodatne sankcije Rusiji kao odgovor na eskalaciju zločina nad civilima.

Kako je saopštio ukrajinski generalštab, ruske snage nastavljaju sa napadima u cilju opkoljavanja prestonice, a udaraju i na drugim frontovima – istočnim gradovima Izjum, Petrovsk, Hruščov, Sumi i Oktirka, i oblastima Donjecka i Zaporožja.

Ruski oklopni vojni voz primećen je na železničkoj pruzi u ukrajinskoj oblasti Herson na odvojenoj i nepovezanoj pruzi oko 260 kilometara od mesta gde je uočen oklopni voz koji je krenuo ka Melitopolju. Na snimcima, koji su objavljeni na društvenim mrežama, a njihovu autentičnost je potvrdio i Si-En-En, vide se vagoni i lokomotiva oklopnog voza koji se kreće zapadno ka Hersonu. Na snimku se vidi buldožer na najmanje jednom automobilu. Jedan stanovnik je rekao da je lično video voz u četvrtak i primetio više vojnih vozila u njemu.

Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da šalju vojsku u Ukrajinu, čak i ako se tamo bude upotrebljavalo nekonvencionalno oružje, rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

„Slanje američkih trupa u Ukrajinu i vođenje rata protiv Rusije – to nemamo nameru da radimo“, rekla je ona na konferenciji za novinare.

Add Comment