OVAKAV RAST CENA NIJE VIĐEN U SVETU: Vozači u Americi gledaju cene na pumpi i ne veruju, SKOK IZ SEKUNDE U SEKUND!

Cene goriva na svetskim berzama obara decenijske rekorde a brzina kojom cene skaču najbolje se ilustruje snimkom sa jedne od benzijskih pumpi u Americi dok prolaznici u neverici gledaju u totem sa cenom.

Cena običnog benzina u proseku širom SAD dostigla je u danas najviši nivo od 4,173 dolara, nadmašivši rekord prethodno postavljen 2008. godine usled najava o zabrani uvoza ruske nafte.

Cene na pumpi su, istina, rasle mnogo pre nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, ali od početka rata taj rast je daleko brži.

Cena u proseku po galonu u SAD skočila je za preko 45 centi prošle nedelje, prenosi Foks.

Američki mediji kao ilustraciju za nove rekorde u ceni objavljuju snimak sa jedne pumpe u Pensilvaniji na kojem se vidi vrtoglavi rast digitalnog prikaza cene na totemu, dok prolaznici u neverici posmatraju hoće li se zaustaviti.

Snimak iz Betlehema (Vitlejema) u Pensilvaniji zabeležen je 7. marta, dan pre nego što je američki predsednik Džo Bajden i zvanično saopštio odluku o zabrani u voza energenata iz Rusije.

Prethodni rekord prosečne cena postavljen je 17. jula 2008. kada je dostigao 4,10 dolara po galonu.

U utorak je Kalifornija imala najvišu prosečnu cenu po galonu među američkim državama na 5,44 dolara, dok je Oklahoma bila među najnižim sa 3,719 dolara, prema AAA klubu.

Add Comment