PONOVO SE OGLASIO VLADIMIR PUTIN: Ruski predsednik pojasnio koga je poslao da ratuje u Ukrajini, i umirio sugrađane!

Predsednik Putin je rekao da Rusi neće biti mobilisani i da neće biti prisiljeni da ratuju u Ukrajini. On je rekao da u sukobe nisu učestvovali vojni obveznici i da će biti korišćeni samo profesionalni vojnici.

“Naglašavam da vojni obveznici ne učestvuju u sukobima i neće učestvovati. Takođe neće biti dodatnih poziva za rezervne snage”, rekao je ruski predsednik u televizijskoj poruci povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena.

Desetine hiljada ruskih vojnika ušlo je u Ukrajinu od početka sukoba 24. februara, a SAD su saopštile da je skoro 150.000 vojnika raspoređeno na ukrajinskoj granici pre nego što je invazija počela.

Kako su nedavno objavili pojedini mediji, prema nemačkim obaveštajnim podacima prve talase napada uglavnom sprovodili neiskusni, mladi vojnici koji su često bili na služenju vojnog roka. Taktika bi mogla biti da su ove jedinice čak i žrtvovane da bi se ukrajinska vojska prvobitno angažovala i iscrpila u borbi.

Nakon toga bi bile raspoređene nove, bolje opremljene i mnogo iskusnije jedinice, posebno za postavljanje opsadnih prstenova oko gradova, a za očekivati je, navodi BND, da će na kraju biti zauzet glavni grad Kijev.

Add Comment