RUSI SE HITNO OGLASILI: Šta će UKRAJINCI REĆI NA OVO?

Svaka zemlja koja ponudi svoje aerodrome Ukrajini za napade na Rusiju može smatrati da je ušla u sukob, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Korišćenje mreže aerodroma drugih zemalja kao baze za ukrajinske vojne avione i njihova kasnija upotreba protiv ruskih oružanih snaga može se smatrati umešanošću ovih država u oružani sukob, rekao Konašenkov, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Otkrivene su činjenice koje ukazuju na hitnog čišćenje tragova vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini, a koji finansira Ministarstvo odbrane SAD, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, navodi Izvestija.

Tokom specijalne vojne operacije otkrivene su činjenice koje ukazuju na hitnog čišćenje tragova vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini, a koji finansira Ministarstvo odbrane SAD. Od zaposlenih u ukrajinskim biolaboratorijama dobili smo dokumentaciju o hitnom uništavanju 24. februara posebno opasnih uzročnika kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smtonosnih bolesti.

Dokumente sada analiziraju ruski stručnjaci iz trupa radijacione, hemijske i biološke zaštite“, rekao je Konašenkov.

Američka strana se još nije oglasila povodom ovih optužbi od strane zvaničnika Ministarstva odbrane RF.

Add Comment