DNK sa tela nađenog u Dunavu će se UPOREDITI sa Matejevim: Jedan detalj je posebno JEZIV

Obdukcija tela koje je sinoć pronađeno u Dunavu kod Kostolca zakazana je za sutra, a nadležni će sa tela uzeti i DNK profil, koji će uporediti sa uzorcima nestalih osoba u bazi, kako bi se utvrdio identitet.

Izvor objašnjava da je nemoguće na drugi način utvrditi o kome se radi, jer je telo u poodmakloj fazi raspadanja.

To je zapravo deo tela, radi se o donjim ekstremitetima – nogama, dok gornji deo tela nedostaje. Nije uočena ni odeća, samo obuća. Iz tog razloga je nemoguće na drugi način obaviti idetifikaciju. Bez DNK analize nemoguće je čak utvrditi i da li se radi o muškarcu ili ženi – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Prema rečima izvora, DNK profil izolovan sa pronađenog ostatka tela biće upoređen i sa DNK profilom Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. u Beogradu, a kamere su ga poslednji put snimile kako se približava reci Savi kod restorana “Savanova” na Sava promenadi.

Matejev DNK profil nalazi se u bazi naše policije, a njegov otac je ranije potvrdio da mu je uzet bukalni bris radi upoređivanja, što je bitno za istragu i potragu.

Ipak, detalji između pronađenog tela i nestalog Mateja se ne poklapaju. Na telu su primećene crne patike, dok je Matej imao bele. Takođe, po izgledu ostataka tela može se pretpostaviti da je ono u vodi bilo najmanje šest meseci, što je dosta duži vremenski period od momenta kada je Periš nestao – kaže izvor.

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, rekao je sinoć beogradskim medijima da “nema informaciju iz policije, te da ne želi da se bavim spekulacijama”.

Zanima me samo istina kada je u pitanju moj sin Matej – rekao je.On je ranije potvrdio da je njegov sin ima bele patike.

Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej – kazao je Nenad.

Add Comment