UKRAJINCI SAOPŠTILI STRAVIČNE VESTI, UŽAS!

Najmanje 22 civila nastradala su u ruskom napadu na grad Černihiv na severu Ukrajine, saopštila je danas tamošnja državna agencija za vanredne situacije.

U tom gradu živi oko 280.000 ljudi, a ruska vojska granatirala je stambenu četvrt uprkos tvrdnjama zvaničnika da su cilj samo vojni objekti i infrastruktura.

Broj nastradalih je verovatno veći, a spasioci traže nastradale ili preživele u ruševinama.

Ruske trupe otvorile su vatru u ukrajinskom gradu Energodaru, pored najveće nuklearne elektrane u Evropi, nakon što su ušle tenkovima, saopštio je danas savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko u objavama na internetu. Ranije je naveo da ruske trupe pojačavaju napore da preuzmu kontrolu nad nuklearnom elektranom Žaporožja na jugoistoku Ukrajine, a da radnici ovog postrojenja žive u obližnjem Energodaru.

Rusija je već zauzela ugašenu nukleranu elektranu u Černobilju, oko 100 km severno od glavnog grada Ukrajine Kijeva, navodi Rojters.

Treća runda pregovora o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine trebalo bi da se održi početkom sledeće nede rekao je ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak, prenosi Rojters pozivajući se na belorusku državnu novinsku agenciju Belta. Rusija i Ukrajina dogovorile su se da održe treću rundu pregovora “što pre”, rekao je nakon završetka današnjeg razgovora u Belorusiji Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i član ukrajinske delegacije, preneo je TASS.

Add Comment