OTKRIVENO OVAKO BI RUSIJA MOGLA DA REAGUJE ZBOG POTEZA SRBIJE U UN: NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO!

Povodom sve teže krize u svetu, izazvane ratom u Ukrajini, predsednik Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti i obavestitio o planovima i merama države u cilju zaštite privrednog i finansijskog sistema naše zemlje.

Podsetimo, Ujedinjene Nacije usvojile su Rezoluciju u kojoj se osuđuje ruski napad na Ukrajinu i zahteva od Rusije da povuče svoje trupe. Srbija je glasala za potvrdno za ovu rezoluciju.

O ovoj temi govorili su Mišel Zubenica iz Centra za međunarodnu javnu politiku, i Veljko Odalović državni sekretar nedavno razrešene Narodne skupštine.

I Rusija i Ukrajina su nama dve prijateljske zemlje. Obe zemlje ne priznaju nezavisnost Kosova. Ni ne treba zauzuimati stranu. Najbolji je kompromisni odgovor. Mislim da je besmislano Rusiji uvoditi sankcije. Svakako, nastavićemo saradnju – rekao je Mišel Zubenica iz Centra za međunarodnu javnu politiku.

Veljko Odalović državni sekretar nedavno razrešene Narodne skupštine ne misli da će Rusija imati negativnu reakciju, ali dodaje i to da smo svedoci novog svetskog poretka.

Ne očekujem negativnu reakciju Rusije. Rusija je svesna sigurno da Srbija neće uraditi ništa što će na bilo koji način biti loše po njih. Zapad hoće da se Rusija izoluje, da Rusija ostane usamljena tačka na mapi. Mi imao vrlo jasnu poziciju, a mi smo sve ovo već prošli. Želim da podsetim na devedesete, kada su rasturali Jugosalaviju i kako je zapad primenjivao iste metode. Isti centri svoj interes ostvaruju. Svedoci smo novog svetskog poretka, ništa više neće biti isto – rekao je Veljko Odalović državni sekretar nedavno razrešene Narodne skupštine.

Odalović smatra da je doneta odluka dobra.

Možemo da razgovaramo sa svima, i svi mogu da razgovaraju sa nama. Ovo je odluka sa najmanje štete. Bio sam deo sistema devedesetih godina, kada je političko rukovodstvo bilo izloženo raznim kampanjama. UN nisu napravljene zbog velikih, nego zbog malih. UN su sve pogazili. Njihovi akti, dokumenta se ne poštuju.

Add Comment