LOŠE VESTI ZA KIJEV Zelenski će ostati bez daha kad čuje šta je Putin poručio Makronu

Ove vesti je saopštila pres služba Kremlja.Napominje se da je Putin tokom razgovora naglasio da će „pokušaji da se kupi vreme odugovlačenjem pregovora samo dovesti do toga da će naša pregovaračka pozicija imati dodatne zahteve za Kijev”.

Putin je Makronu skrenuo pažnju na to da zapadne zemlje, pa i sama Francuska, bukvalno ništa nisu učinile da bi primorale Kijev da ispunjava odredbe Minskih sporazuma.

Ruski lider je naglasio da se ćuti o višegodišnjem genocidu nad civilima u Donbasu, koji je doveo do brojnih ljudskih žrtava i prinudio stotine hiljada ljudi da traže utočište u Rusiji.

Predsednik Rusije je pozvao Makrona da se pridruži naporima da se omogući bezbedna evakuacija stranih državljana iz Ukrajine, spomenuvši i grupu indijskih studenata u Harkovu koje ukrajinski militanti drže kao taoce.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov drži konferenciju za medije, na kojoj su prisutni i strani novinari.

Naš cilj je da se rešimo nacista u Ukrajini. Siguran sam da će se naši partneri sa zapada smiriti i tražiti rešenje kroz dijalog. Zapad ne bi trebao da odlučuje o našoj sigurnosti. Zapad pokušava da nam nametne vlastitu sliku budućnosti Evrope, rekao je Lavrov, pa dodao da će se pregovori ukrajinske i ruske snage održati danas.

Add Comment