PUTIN DONEO VAŽNU ODLUKU: Potpisao zabranu koja stupa na snagu DANAS!

Ruska vojna invazija na Ukrajinu ušla je u sedmi dan.Dok su sve oči uprte su u Kijev i rusku vojnu kolonu dugu 64 kilometra koja se približava gradu, ruski predsednik Vladimir Putin izdao je dekret o zabrani izvoza gotovine iz Rusije u stranoj valuti čija je vrednost veća od 10.000 dolara, navodi se u saopštenju Kremlja.

Naredba stupa na snagu od danas. To dolazi pošto su sankcije zapadnih zemalja smanjile vrednost rublje.

Podsetimo, ako je Herson pao, onda je to najveći grad u Ukrajini koji su ruske snage do sada zauzele, navodi portal. Tokom noći ruske trupe su viđene u gradu a gradonačelnik Hersona je rekao da su zauzeli železničku stanicu i luku.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas u Beogradu da je njegova zemlja u potpunosti spremna da odgovori na sve napade, ali da neće prva koristiti nuklearno oružje.

Tumačenja da Rusija sprema nuklearni rat nisu istina”, rekao je on gostujući na TV Prva i istakao da je najvažniji zadatak ruske vojske da meta u ratu u Ukrajini ne budu civili i civilni objekti.

Upitan da objasni snimke na kojima se vidi da ruske granate gadjaju civilne objekte u Ukrajini, rekao je da postoji mnogo lažnih informacija i da se on oslanja na pouzdane podatke Ministarstva odbrane Rusije.”Nacističke jedinice koriste svaku priliku da stave teško naoružanje u civilne objekte, ima snimaka da su u dvorištima, dečijim vrtićima. Ja pitam zašto na to niko nije rekao ništa”, naveo je ambasador.Ponovio je da cilj nije okupacija Ukrajine već “denacifikacija i demilitarizacija”.

Add Comment