OVAKO ĆE SE ZAVRŠITI SUKOB U UKRAJINI Analitičar izneo predviđanje koje je zapanjilo svet

Bivši premijer Donjecke Narodne Republike Aleksandar Borodaj početkom januara je „pretpostavio” da će u februaru početi rat sa Ukrajinom.

Pokazalo se da je dobro procenio, da je pogodio.Sada Borodaj moguću posleratnu sudbinu „teritorije Ukrajine“ vidi ovako:1) Luganska i Donjecka Republika u dogledno vreme postaju deo Rusije.

Zapadna Ukrajina će imati zasebnu sudbinu.

Za ostatak Ukrajine postoji nekoliko opcija: ili će se u Kijevu uspostaviti Rusiji prijateljska vlada, ili će se ceo „ostatak“ naći u sastavu Rusije, ili samo Novorusija.

Borodaj naglašava da konačna odluka o sudbini nezapadnih delova Ukrajine još nije ni doneta.Po njegovom mišljenju, zavisiće i od ishoda specijalne operacije i od pregovora koji mogu početi tek po njenom završetku.

Politički emigrant i bivši glavni urednik lista „Kijevski telegraf“ – Vladislav Skačko koji živi u Moskvi – smatra da bi Moskva i Kijev mogli zaključiti Minsk-3 kojim bi Ukrajina priznala Krim ruskim, DNR i LNR u njihovim granicama iz 2014. godine, odustala od kursa ka NATO i krivično gonila ratnih zločinaca.

Skačko je uveren: “Dok vladajući ukrajinski režim ne padne malo je verovatno da će specijalna operacija prestati.

Uticajni ruski ekspert i univerzitetski profesor Sergej Markov upozorava:”Čak i u slučaju kapitulacije Ukrajine, odredi nacionalista će nastaviti da pružaju otpor do poslednjeg – biće uništeni, ili će pokušati da se probiju na Zapad. Od vojnika i oficira opkoljenih grupa Oružanih snaga Ukrajine biće zatraženo da polože oružje i odu kućama. Ukoliko rukovodstvo Ukrajine odluči da rusku vojsku smatra saveznikom, onda neće biti potrebno potpuno razoružanje regularne ukrajinske vojske”
Markov dodatno ukazuje i naglašava.

Po završetku operacije, neutralni status Ukrajine biće pravno fiksiran. Biće neophodno demontirati ukrajinski sistem terora, a to neće biti moguće bez hapšenja američkih agenata koji sede u rukovodstvu ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, Generalštabu i Glavnoj obaveštajnoj Ministarstva odbrane Ukrajine.

Ukrajinski politikolog Vladimir Kornilov dalji mogući tok događaja vidi ovako:Zelenski ima samo jedan izlaz da zaustavi operaciju – da sedne za pregovarački sto sa Rusijom. U svakom slučaju, moraće da pristane na oštre uslove koji će uključivati priznanje Krima ruskim i priznanje nezavisnosti DNR i LNR, a verovatno i na federalizovanje ostatka Ukrajine. Nakon toga, biće moguće mirno graditi odnose.

Add Comment