OGLASIO SE DONALD TRAMP! Ovo je njegovo mišljenje o Putinu i ratu, PROMENIO PLOČU?

Bivši predsednik SAD Donald Tramp osudio je u subotu rusku invaziju na Ukrajinu i rekao da se moli za Ukrajince, iako je nedavno hvalio poteze ruskog predsednika Vladimira Putina.

Trampove primedbe na konzervativnom skupu CPAC na Floridi izrečene su nekoliko sati nakon što su SAD i saveznici objavili sveobuhvatne nove sankcije koje će izbaciti neke ruske banke iz glavnog globalnog platnog sistema i ograničiti sposobnost ruske središnje banke da podrži rublju.

Obraćajući se mnoštvu obožavalaca na događaju koji se smatra najvećim konzervativnim skupom na svetu, Tramp je iskoristio svoj govor kako bi kritikovao demokratskog predsednika Džoa Bajdena i ponovno nagovestio moguću kandidaturu za predsednika 2024. godine.

Tramp je nedavno razljutio neke članove republikanske stranke opisujući Putinove akcije u Ukrajini “genijalnim” i “prilično pametnim”.

Sada je, međutim, izrazio empatiju prema Ukrajincima i pohvalio ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, nazvavši ga “hrabrim” jer ostaje u glavnom gradu Kijevu.

  • Ruski napad na Ukrajinu je užasan. Molimo se za ponosni narod Ukrajine. Bog ih sve blagoslovio – rekao je Tramp.

On je dodao da je Putin iskoristio Bajdenovu “slabost” da napadne Ukrajinu.

Tramp nije potvrdio hoće li se 2024. kandidovati ponovo za predsednika, ali to je nagovijestio nedavno i ponovio u subotu.

On je takođe pomenuo rusku invaziju na Gruziju za vreme Džordža Buša i na Krim za vreme Baraka Obame te zaključio: – Jedini sam predsednik u 21. veku u čije vreme Rusija nije napala drugu zemlju.

Osvrnuvši se na to što je hvalio Putina, rekao je da je tačno da je Putin pametan jer nadmudruje svetske čelnike i NATO.

Stvarni problem je da su naši čelnici glupi, glupi. Tako glupi – ustvrdio je Trump.

Add Comment