EV0 kako je izgledao 0BRAČUN za Zmijsko ostrvo, P0GLEDAJTE šta je 0STALO

Poibija ukrajinskih vojnika koji su branili Zmijsko ostrvo vest je koja je obišla svet u jeku dešavanja koja potresaju Ukrajinu nakon što je Rusija krenula u specijalne vojne operacije.

Plotuni sa ruskog ratnog broda “Moskva” u*ili su sve ukrajinske vojnike na ovom malom ostrvu u Crnom moru, potvrdio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Obračun se, kako javljaju mediji, desio u četvrtak popodne.

Na jutjubu su se pojavili snimci ostrva pre i nakon napada.Na prvom snimku vidi se brod kao i vojnici na ostrvu pre nego što su nast*adali u mas*kru.

Nakon napada, na drugom snimku, vidi se kako se nad celim Zmijskim ostrvom nadvio crni gusti dim.

Prvo su Ukrajinci bili oduševljeni pošto je na Jutjubu objavljena komunikacija ruskih mornara i ukrajinskih vojnika, u kojoj su Rusi poniženi, ali oduševljenje je zamenila tuga, kad se pojavila vest da su svi ukrajinski vojnici na ostrvu poijeni.

Na audio snimku, koji je objavljen na jutjubu, čuje se kako ruski komandant govori:Javljam vam se sa ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i tako izbegnete krv0proliće i nepotrebne žr tve. Ako ne pristanete, otvorićemo vatru.

Odgovor Ukrajinaca sa Zmijskog ostrva bio je jasan:Poruka ruskom vojnom brodu – je*** se!

Posle ove poruke, Rusi su bobardovali ostrvo, a predsednik Ukrajine Zelenski je potvrdio da su “svi vojnici hrabro po*inuli braneći ostrvo”.

Inače, bitka za Zmijsko ostrvo počela je u četvrtak oko 18 sati, kad su ostrvo napali krstarica Moskva i patrolni brod Vasili Bikov.

U 22 sata, objavljeno je da su Rusi zauzeli ostrvo, i uništili svu infrastrukturu na njemu. Uijeno je 13 ukrajinskih vojnika, koji su odbili da se predaju.

Add Comment