PUTIN U PANICI, AKCIJA NE IDE PO PLANU? Estonski političar tvrdi da je ruski predsednik bio besan na sastanku sa generalima!

Estonijski poslanik u Evropskom parlamentu Riho Teras, bivši estonski ministar odbrane, objavio je na svom Tviter profilu da ima informacije iz obaveštajnih krugova da je Putin održao tajni sastanak sa ruskim generalima i oligarsima i da je besan.

Evo šta je Teras napisao: „Putin je besan, mislio je da će lako i brzo pobediti. Putin je besan, mislio je da će se ceo rat brzo završiti, za jedan do četiri dana, i da će pobediti bez problema.

Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta milione dolara dnevno. Raketa ima maksimalno 3,4 dana, koristite ih štedljivo.

Nedostaje im oružje, fabrike ne mogu fizički da ispune narudžbine za oružje. Puške i municija su najviše što mogu da obezbede.

Ako Ukrajina uspe da zadrži Ruse 10 dana, onda će Rusi morati da pregovaraju. Jer nemaju novca, oružja i resursa. Ali oni su ravnodušni prema sankcijama.

Pripadnici Specijalnih operacija su u blizini Kijeva od 18. februara. Cilj je bio da se zauzme Kijev i uspostavi marionetski režim.

Spremaju provokacije protiv nedužnih civila kako bi izazvali paniku. To je njihov adut. Ceo plan Rusije zasniva se na panici, da se civili i vojnici predaju i da Zelenski pobegne. Očekuju da se Harkov prvi preda i nadaju se da će drugi gradovi slediti njihov primer kako bi izbegli krvoproliće. Rusi su bili šokirani žestokim otporom na koji su naišli.

Ukrajinci moraju da izbegavaju paniku, raketiranje služi isključivo za zastrašivanje, Rusi ih nasumično ispaljuju da bi slučajno pogodili stambene zgrade i da bi napad izgledao veći nego što zaista jeste. Ukrajina mora da ostane jaka i mi moramo da im pomognemo“, napisao je estonski evroposlanik.

On je pozvao sve da prošire ovu informaciju kako bi svet shvatio koliko je važno pomoći odmah i bez oklevanja. Teško je Rusiji, ali je teško i Ukrajini ako im Zapad ne da poruku“, zaključio je on.

Add Comment