BILA JE NАVUČENA NA SE*S, SVE JE PR0BALA, NAG0N NIJE P0PUŠTA0: A 0NDA je 0TKRILA 1 SТVAR i sve se PRE0KRENUL0!

Žena je isprobala sve, od egotičnog plesa do čišćenja dimnjaka kako bi se izborila sa svojim mentalnim problemima. Otkrila je kako joj je šuma i gradnja vlastite kuće od bala slame konačno promenila život. Kezz i Natali Petroneli-Stoun sada žive na 20 hektara zemlje u Nortamberlend u Engleskoj.

Bivša manekenka otkrila je kako joj je život u prirodi pomogao u rešavanju biolarnog poremećaja i hipersesualnosti. Natali Petroneli-Stoun živi u blizini Čatina sa svojim partnerom Kezom, bivšim profesionalnim pevačem koji je svirao s nekim od najvećih svetskih imena, ali se umorio od tog načina života kad je napunio 30 godina. Par se pre osam godina preselio i sada vode posao održivog upravljanja šumom. Dom su gotovo u potpunosti sami izgradili od 450 bala slame, drva iz šume i prenamenjenog materijala po ceni od 225 hiljada evra. Natali je rekla da se godinama borila s problemima mentalnog zdravlja pje nego što su joj nedavno dijagnostikovali biolarni i hipersesualni poremećaj, donosi.

Biolarni poremećaj, definisan je kao manična depresija, dok se hipersesualnost opisuje kao izražen liido i nekontrolisan ili povećan sekualni nagon. Objasnila je da su joj preseljenje na selo, gde žive na 20 hektara zemlje, i bavljenje telovežbom pomogli da se bolje nosi s problemima mentalnog zdravlja.

Natali je napustila školu jer joj se nije sviđala akademska struktura te se okušala u nekoliko poslova tokom života. Rekla je da je radila na modnoj pisti i kao fotografski model te je bila i dimnjačarka, konobarica, i radnica u fabrici, kao i da je bila egotična plesačica prije nego što se okrenula šumarstvu. Uprskoc tome što je već pozirala pred kamerama i plesala pred gomilom, Natali je otkrila da mrzi biti ispred objektiva. Rekla je da je najsrećnijom čini život u prirodi. Takođe se otvorila o svojoj dijagnozi, za koju je saznala tek u proleće 2021.

Tada nisam shvatala da imam problem. Mislila sam da je normalno da se osećam tako, ali ispostavilo se da imam problema s mentalnim zdravljem – rekla je. ‘U jednom trenutku postalo mi je jako, jako loše, te sam zatražila pomoć od lekara, objašnjava. Tada su joj rekli da boluje od bipolarnog poremećaja i hipersesualnosti. ‘Biolarni 1 je manična depresija. Postoji manično ponašanje i razdoblja depresije, provela sam jednu gotovo celu godinu u krevetu’, kaže. Rekla je i kako ju je Kezz pokušavao najerati da napusti krevet, ali ona se ne bi mogla pomeriti..

Hipersekualnost, je pak potpuni gubitak kontrole i pojačana sekualnost – priča Natali te dodaje kako joj je razumevanje problema olakšalo upravljati njime. ‘Manekenstvo je bilo početak mog samoizražavanja, počela sam plesati u krilu, ne mogu se setiti zašto sam to uradila, ali to je bio moj način izražavanja’, rekla je.

Bavila sam se sekualnom ujetnošću, što mi je pomoglo, bilo je to poput oslobađanja, pre svega – dodala je. Natali je takođe objasnila kako joj je život blizu prirode pomogao da se nosi s biolarnim poremećajem.

Uopšte ne volim biti sama, ali kad si sam u prirodi, možeš je upijati i opustiti se, a to stvarno pomaže – istaknula je.Kezz joj je bio velika podrška i bez njega ne bi ništa usjela, kako kaže.

Sve dok je srećna, može raditi što želi. Jednog dana je došla kući i rekla da se zaposlila kao plesačica i da misli da bi joj to moglo pomoći. Dobro, naravno, zašto ne. I bila je dobro. Ponekad joj je bilo teško, a ponekad bi ju to potpuno osnažilo. Poznavao sam sve u gradu, ništa joj se neće dogoditi u klubovima – ispričao je. Priznao je da zna da je Nathalie snimila i neke sekualne video zapise.

Videozapisi, to je bilo malo drugačije. Nisam baš razumio – rekao je i dodao da ih nije gledao.

Njena majka Rouz je otkrila da su joj još u školi njene kćeri govorili da je teško bilo učiti s njom kad je bila tinejdžerka. Nije se činila dobro, očito je bila jako nesrećna.

Add Comment