AKO STE PRELEŽALI KORONU, OVO HITNO IZBACITE IZ KUĆE: Doktorka upozorila na OPASNU STVAR iz kupatila

Zubarka je podelila savet za sve koji su preležali korona virus, koji vam možda i ne bi pao na pamet. Jednu stvar morate uraditi ako ste preležali kovid, inače su vaši najbliži u opasnosti!

Značaj higijene usne duplje, zuba i jezika nakon kovida 19 možda će vam biti jasniji kada shvatite kako se sam virus širi. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, virus se uglavnom širi preko kapljica koje izlaze iz usta inficirane osobe kroz govor, kašalj, kijanje, smeh ili vikanje. Ali ljudi mogu biti zaraženi i ako dodirnu površinu na kojoj su kapljice, a potom pipnu nos, usta ili oči”, rekla je doktorka Heba Šamut.

U svetlu tog znanja, četkica za zube i čistač za jezik, ako ga imate, sadrže značajnu koncentraciju virusa. Kontinuirana upotreba istih proizvoda mogu izazvati i reinfekciju, i inficiranje drugih osoba”, rekla je doktorka Šamut.

Da ponovimo još jednom – kako se zaštititi od koronavirusa? Šta deluje, a šta ne? Kako održavati higijenu? Kako se postavlja sumnja na bolest? Verovatno već danima slušate sve moguće službene i poluslužbene savete.

Kad se vratite iz prodavnice, apoteke, bolnice ili nekog drugog javnog mesta onda se pre ulaska u stan ili kuću izujte i presvucite, ne ulazite u obući i odeći u kojoj ste bili napolju u druge prostorije u stanu.

Odeću ne tresite, niti je naslanjajte na druge stvari. Možete je staviti u mašinu za pranje ili je provetriti. Dezinfekcijskim sredstvom na bazi alkohola poprskajte ključeve, mobilni telefon, novčanik. Ruke dobro operite sapunom i toplom vodom.

Đonove cipela očistite sredstvom na bazi hlora i ostavite na balkon, ispred vrata, odvojen hodnik…najbolje je koristiti jedne cipele dok sve ovo traje.

Add Comment