DRŽAVA DAJE PO 125.000 DINARA Evo kako da se prijavite za ovu donaciju

Država će na proleće novčano pomoći najugroženije porodice u Srbiji koje se budu prijavile na konkurs za nabavku nove stolarije, zamenu ložišta ili postavljanje nove fasade.

Prema novoj odluci, država će pokriti čak 70 odsto troškova. Kako je za stan ili kuću od 60 kvadrata, na primer, potrebno oko 1.500 evra za zamenu prozora i vrata, država će platiti 1.050 evra, a ostalo vlasnik nekretnine

Za ovu godinu je obezbeđeno 250 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela.

Kako kaže, prvi projekat pokazao je da su građani zainteresovani za ovaj vid pomoći.

Kao i u prethodnom konkursu, kvalitet postojeće stolarije biće presudan faktor na osnovu kog građani mogu da dobiju novčanu pomoć. Prednost će imati oni koji imaju lošiju stolariju i jednostruke prozore.

Drugi važan kriterijum biće i broj ukućana koji žive u domaćinstvu, tako da će prednost imati domaćinstva sa većim brojem ukućana na istoj stambenoj površini. Građani će lokalnim samoupravama dostaviti formular sa predračunom firme sa liste izvođača radova u kom će se videti koliko će koštati izvođenje radova.

Uz formular se prilaže i kopija lične karte, kao i kopija rešenja o plaćenom porezu, struji i rešenje o legalizaciji. Nakon predaje formulara, komisije će izaći na teren i napraviti procenu radova. Ako sve bude u redu, pravi se rang-lista, a najbolje rangirani dobiće novac.Potrebna dokumenta za prijavuformular koji se dobija u opštinikopija lične karte svih članova domaćinstva kopija rešenja o plaćenom porezu na imovinu kopija rešenja o legalizaciji, građevinskoj dozvoli ili potvrda da je u procesu ozakonjenja
kopija poslednjeg računa za struju predračun izvođača radova.

Add Comment