OVO JE STRAŠNO! Oglasio se hrvatski ambasador o slučaju nestalog Mateja Periša, izusti je samo JEDNO!

Hrvatski ambasador u Beogradu Hidajet Biščević je, govoreći o slučaju nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša, rekao da srpska policija dobro obavlja svoj posao.

Strašan slučaj, s toliko još nerešenih nepoznanica. Zbog potrebe da se sve do kraja istraži i osvetli, ali i zbog potrebe da se izbegnu i otklone sve eventualne nepoželjne interpretacije, iznimno je važna činjenica, koju i Matejev otac potvrđuje i ponavlja, da srpska policija profesionalno i predano radi svoj posao u istrazi i da je uspostavljena saradnja s hrvatskom policijom – rekao je Biščević.

Podestimo, prošlo je više od mesec dana od nestanka Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu.

Nakon što se pojavila informacija da je nestali Matej poslednji put komunicirao sa svojom prijateljicom, inače Splićankom koja je u noći kad je nestao takođe bila u Beogradu, Matejev otac Nenad za hrvatske medije je rekao da je pričao sa njom i da mu je kazala da je te noći imala propušten poziv od Mateja, odnosno da nisu razgovarali.

  • Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo pre 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabeležena njegova poslednja aktivnost na “WhtsApp” – rekao je Nenad Periš za jutarnji.hr i dodao:

Devojka, koja je takođe radila na organizaciji izleta, dugo poznaje Mateja, kao i njen brat, koji inače nije bio deo Matejevog društva s kojim je bio u Beogradu.

  • Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt – pretpostavlja Periš.

Nenad Periš se dotakao i istrage o njegovom nestalom sinu. On kaže kako se osim priobalnog dela Velikog ratnog ostrva, koji je na suprotnoj strani obale na kojoj je ispod tvrđave Kalemegdan na Savskoj promenadi smeštena Beton hala s restoranima i noćnim klubovima, pretražuje i obalni deo i područje samog ostrva. Zasad bez rezultata, a Nenad Periš kaže da ima brojnih nanosa drveća u vodi, što otežava potragu.

Hrvatska policija vanredno se obratila u Zagrebu zbog nestanka Mateja Periša u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra kada mu se po izlasku iz kluba “Gotik” gubi svaki trag.Koordinacija policije u Hrvatskoj i Srbiji se odvija od samog početka. Intenzitet traganja za Matejem se nastavlja i dalje. Potraga za njim je na najvišem nivou – direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i rekao da je sastancima sa srpskom policijom pristustvovao i Nenad Periš.

Ništa ne ukazuje da je njegov nestanak poslednica nasilne radnje. Sve snimke smo pregledali, i ja nisam srećan što se ti snimci pojavljuju u javnosti. Srpska policija je sve detaljno ispratila i odradila je veliki posao jer su se pregledali sati i sati materijala. Odbačeno je sve što se ispostavilo da nema veze sa slučajem.

Add Comment