OBRT!? Oglasio se premijer Španije i Novaku poslao poruku koja menja SVE?

Pre nekoliko dana masters u Madridu započeo je promociju ovogodišnjeg turnira i to sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na posterima i bilbordima.Mnogima je to bio znak da će Novak zaigrati u prestonici Španije, ipak, sve vrlo lako može da se promeni.Turnir je na programu od 26. aprila do 8. maja, a prema poslednjim informacijama, moći će da učestvuju samo vakcinisani teniseri, što nije slučaj sa Đokovićem.

Navodno ATP Madrid želi da izvrši pritisak na španske vlasti i nadležne organe kako bi stvorili situaciju u kojoj bi Đoković mogao da se nadmeće u glavnom gradu Španije, pa je cela prestonica u znaku svetskog broja 1.

Gradonačelnik Madrida Hoze Luis Martinez-Almeida pruža punu podršku Đokoviću.

  • Niko od nas ne sumnja u svetskog broja jedan. Novak ima svoje vrline kao sportista i ako bude mogao da igra biće dočekan sa najvećim zadovoljstvom, kao najbolji na svetu – rekao je Almeida nakon što je Novak deportovan iz Australije.

Ali, ubrzo se oglasio i premijer Španije Pedro Sančez i izneo jasan stav.

  • Srpska teniska zvezda Novak Đoković mora da se pridržava zdravstvenih pravila Španije da bi mogao da se takmiči na turniru u Madridu koje počinje krajem aprila – jasan je Sančez.

Teško je u ovom trenutku predvideti hoćemo li Novaka gledati u Španiji, ali izvesno je da će učestvovati na turniru u Dubaiju koji počinje 21. februara.

Add Comment