KATASTROFA! Užasna vest za Đokovića! Ovo niko nije želeo da čuje!

Novaku Đokoviću neće biti dozvoljeno da se takmiči na Rolan Garosu ukoliko se ne vakciniše. Vlada Francuske je pooštrila ograničenja zbog korona virusa, a ukoliko ne promeni pravila, što nije nemoguće do maja, jer skoro svake nedelje menjaju mišljenje, prvi teniser sveta neće moći da brani trofej osvojen prošle sezone.

Prema novom pravilniku, koji će stupiti na snagu 15. februara, potvrda o preležanom korona virusu – koja trenutno služi Đokoviću da uđe u zemlju i prisustvuje Otvorenom prvenstvu Francuske – važiće do četiri meseca, prenose francuski mediji.

Novak je bio pozitivan na korona virus sredinom decembra. Do 22. maja, kada je zvanično planirano da se održi Otvoreno prvenstvo Francuske, Đokoviću će isteći potvrda o preležanom virusu. U Parizu će moći da se takmiči, kako trenutno stvari stoje, samo ako odluči da se vakciniše ili ponovo bude pozitivan na virus u ovom roku.

Kako je saopštilo francusko Ministarstvo sporta, za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

  • Ovo će važiti za sve koji su gledaoci ili profesionalni sportisti, do daljnjeg. Što se Rolan Garosa tiče, to je u maju. Situacija se može promeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka – saopštili su iz Ministarstva sporta.

Đoković se nije takmičio na Australijan openu, jer su ga deportovali pošto nije vakcinisan, a prvi turnir na kom će igrati ove godine je u Dubaiju, zakazan za 21. februar.

Add Comment