NAPUŠTENA MAČKA je DOVEDENA U AZIL! Kada su je RADNICI videli PLAKALI SU KAO KIŠA! Jeziv PRIZOR!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Nakon što je 82-godišnjak završio u staračkom domu jer se zbog bolesti više nije mogao brinuti ni za sebe, njegov ljubimac ostao je sasvim sam. Vlasnikov dalji rođak svratio je do praznoga stana kako bi mački ostavio vodu i hranu dok ne smisli šta će s njom, ali naišao je, kaže, na prizor sličan onome iz najgoreg horor filma.

Odjednom je nešto izgmizalo ispod kreveta i protrčalo kroz sobu. Nisam mogao verovati vlastitim očima. Pitao sam se je li to uopšte životinja. Pomislio sam da se možda mačka omotala nekakvom dekom i da se ne može osloboditi pa je vuče za sobom. Spustio sam se u podrum s baterijskom lampom pronašao ‘to biće’ kako se skriva u uglu. Nisam mogao doći k sebi kad sam shvatio da je to zaista ona’, prisetio se rođak Paul Rasel.

Nesrećnoj mački telo se nije ni videlo jer je bila prekrivena dlakom zapetljanom u dredove iz kojih su samo izvirivali glava i rep. Paul je preplašenu životinju odmah odveo u veterinarsku ambulantu, gde su joj pod opštom anestezijom obrijali i odrezali skoro kilogram suvišnog krzna. Dobila je ime Hajdi, po engleskoj reči hide (skrivati se) jer je u tome, kažu, prava majstorica.

Pretila je, a mačke s viškom kilograma i inače se teško same mogu pobrinuti za vlastitu dlaku i higijenu. S obzirom na vlasnikovu bolest, očito joj ni on nije bio u stanju pomoći. Mačka je sad puno bolje. Napokon se može kretati, redovno jede i pije, mazna je i prede čim ju se primi u ruke. Zahvalna je za svu ljubav koju dobija’, izjavila je Caitlin Laski iz udruženja za zaštitu životinja u Pittsburghu u američkoj saveznoj državi Pensilvanija.

Veterinari koji su je primili kažu kako nikad nisu videli ovako stravičan slučaj zanemarivanja, koji je očito trajao godinama.

Brigu o 14-godišnjoj Hajdi i njenom tri godine starijem prijatelju mačku Siamu preuzeo je rođak Paul, koji ih je i pronašao. Osim dva nova ljubimca, supruga Jill i on imaju još tri mačke te dva psa.

Hidey se napokon opustila. Valjda oseća da je napokon sigurna u svom zauvek domu. Isprva se stalno skrivala ispod kreveta, ali sad uživa dremajući na samo svom jastučiću nasred naše dnevne sobe’, pohvalio se novi gazda Rasel.

Add Comment