MATEJ JE NOĆIMA DEVOJCI SANJI PISAO ISTO! Ovo je bio ZNAK da se nešto desilo

Prošlo je mesec dana od nestanka Splićanina Mateja Periša (27), a njegova devojka Sanja iz Splita u svojoj ispovesti početkom januara otkrila je da u vezi sa nestalim mladićem nije imala nikakvih problema.

Ona je otkrila da joj je u noći Matejevog nestanka bilo čudno što joj nije poslao poruku za laku noć, kao što je inače uvek radio.

Nikakvi problemi među nama nisu bili – rekla je tada i objasnila da se sa Matejem poslednji put čula 30. decembra, kada joj je on poslao video oko 21.30 sati.

Meni se bio ugasio mobilni, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: “Je l’ sve ok?”, odgovora nema.

Posle sam mu oko dva popodne opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može da spava toliko dugo, nema šanse. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju ni oni šta se desilo. Oni su bili van sebe – pričala je tada Sanja, naglašavajući da je pogađaju priče o tome da je Matej sa društvom konzumirao drgu.

Podsetimo, Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine, kada je istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali, pa preko Karađorđeve i Travničke ulice došao do Sava promenade, gde su ga snimile kamere iz jednog restorana kako se približio reci Savi. Poslednji signal njegovog telefona bazna stanica je zabeležila u reci..

Njegov otac Nenad Periš poručio je da ne gubi nadu.

Novih informacija nema, nažalost nema, ja se nadam da će ih biti. Što se tiče njegovih prijatelja, i mojih prijatelja, oni su, uključujući prijateljicu Maju, po shvatanju javnosti, bili ti koji su bili u zadnjem kontaktu s Matejem i po nekoj logici, koja ne mora biti istinita, oni moraju znati gde je on išao – rekao je Periš i poručio kako misli da ta logika nije tačna.

Istakao je da su oni rekli sve što su znali, ispitala ih je i srpska i hrvatska policija.

“Matej je hteo negde da ode, ne da pobegne, nego da ode”

To je jedno te isto uvek, oni, nakon što se Matej udaljio, nisu ga više videli. Ne znaju zašto se udaljio – rekao je.

Dodao je kako zna da im je teško i da čekaju da se Matej pojavi.

Imaju želju reagovati, ali to je jako bolno, na sve ove napise… Ja ih potpuno razumem. Njihova je stvar kako će dalje reagovati, smatram da tu mora čak pomoći neko drugi, oni su psihički u š0ku. Mladi su to ljudi, teško im je ovo – rekao je.

Mislim da je Matej hteo negde otići. Ne pobeći, nego otići – rekao je na pitanje o snimcima koje je komentarisao ranije i poručio da je Matej zaustavio tri taksija, a da mu se samo jedan zaustavio.

Na pitanje o napisima da su Matej i njegovi prijatelji voleli razne “izazove”, otac je poručio kako ne veruje u to.

O mobilnom telefonu: “To je jedna dilema, nedovoljno je informacija”

Što se tiče njegovog mobilnog telefona, Periš je poručio kako je Matej imao novi mobilni koji ima mogućnost da bude u vodi do pola sata. Nabavio ga je jer se bavio vožnjom brodova.

Taj mobilni je, ako je bio u vodi, dao signal nakon dva i po sata. To je ono što zbunjuje, je li moguće da mobilni nakon dva i po sata da signal? Je li moguće da se pojavi na površini? Meni je to, blago rečeno, jako čudno. Na temelju tih pretpostavki ja ne mogu ništa zaključiti, da se radi o potrazi za čovekom, mislim da na temelju takvih saznanja ne možemo zaključiti ništa. Možemo zaključiti da je to jedna dilema koja se može rešiti na jedan drugi način, to je nedovoljno informacija – rekao je.

Moj sin je orijentisan na posao, školu, prijatelje, sport. Nisam imao saznanja do sada da su korišćeni opijati. U kombiju… Znam da su pili, mladi ljudi. Za ostalo ne mogu komentarisati, ja ga takvog ne poznajem – rekao je na pitanje o informacijama da je policija u kombiju u kojem su mladići došli pronašli tragove opijata.

“Danas mi je teže nego prvi dan, ali dok se ne kaže drugačije, on je za mene živ”

Što se tiče taksiste koji se Mateju zaustavio, Periš je rekao kako je došao do prozora i pitao je li slobodno, a taksist je rekao da je u vožnji.

Nažalost. Nažalost je imao vožnju taj taksi. Da je uspio ući unutra, verovatno bi znali gde je – rekao je.

Nakon svega što smo do sad zaključili, nemamo konkretnog odgovora. Činjenica da je proteklo puno vremena, u odnosu na prvi dan mi je danas teže i neizvesnije, to moje razmišljanje i želja. Ali dok se ne dokaže drugačije i dok neke činjenice ne bude, on će za mene biti živ, ja ga očekujem. Dok god bude jedan posto nade… – rekao je.

Add Comment