KAKVE LEPE VESTI! NOVA JEDNOKRATNA POMOĆ Još davanja države građanima Srbije

Premijerka Ana Brnabić očekuje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.Očekujem da će penzije ove godine rasti najmanje pet odsto, a trudićemo se da bude i više, kao i da idemo sa jednokratnom pomoći penzionerima”, kazala je Brnabić. Prema njenim rečima, povećanje plata iznad 600 evra omogućiće rast BDP koji će, kako procenjuje, ove godine biti sedam odsto.Brnabić ukazuje na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i nada se da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

Komentarišući listu najbezbednijih zemalja na svetu 2021. godine, na kojoj se Srbija sa 59. popela na 34. mesto, Brnabić kaže da je na to uticala zdravstvena situacija u vezi sa virusom korona, sposobnost sprovođenja imunizacije ali i ekonomski rast.Ističući da je to velika stvar za Srbiju, premijerka kaže da smo pored Estonije daleko najbolje rangirana zemlja u Jugoistočnoj Evropi i to bolje od polovine članica EU. “To je velika stvar, to je i ekonomska bezbednost i bezbednost građana. Ovo je još jedan objektivan indikator koji pokazuje koliko Srbija napreduje u svakom sektoru”, kazala je.

Govoreći o ekonomskom i privrednom rastu naše zemlje, ona je podsetila da je ove nedelje “obeležena velika investicija za budućnost” , da je izvedena prva generacija đaka osnovnih škola kojima je informatika bila obavezan predmet.”To je ogromna investicija za budućnost, oni su ispred svojih vršnjaka iz razvijenih evropskih zemlalja kao što je Švajcarska, Nemačka gde informatika nije obavezan predmet”, kazala je premijerka.Napomenula je i da je napravljen i ambijent da ti đaci nastave svoje usavršavanje kroz srednje škole podsećajući da su oformljena i specijalizovana informatička odeljenja, ali i umetnička koja treba da razvijaju kreativnost.

Loading...

Add Comment