DOLAZI PANDEMIJA GORA OD KORONE, OVO JOŠ NISMO VIDELI: Američi milijarder svetu uterao STRAH U KOSTI!

Voren Bafet, američki milijarder i investicioni guru, objavio je u nedavnom intervjuu za CNBC da dolazi još jedna pandemija, koja bi mogla biti gora od pandemije kovida-19.

Uveren je da uprkos tome što je pandemija savladana, svet nije spreman da se nosi sa vanrednim stanjem. Još ga više brinu ekonomske posledice kovid-19, koja je najviše pogodila male privrednike, piše Seebiz.eu.

  • Milioni malih privrednika su užasno pogođeni – rekao je on.

Sa druge strane, velike kompanije posluju prilično dobro, što znači da je ekonomski uticaj vrlo neujednačen, dodaje Bafet.

U martu prošle godine pandemija je zavroila mnoga vrata u ekonomiji. Hiljade malih preduzeća prisiljeno je zatvoreno. U međuvremenu su trgovci i velike internet prodavnice preuzele kupce. Prošla godina je donela najveći pad američkog BDP-a od 1946. godine.

  • Još nije gotovo – rekao je Bafet.

Uglavnom ga brine nepredvidivost, ali iako je situacija, posebno na početku pandemije, bila vrlo neizvesna, za većinu ljudi i kompanija je ispalo bolje nego što se očekivalo.

Dobar primer je automobilska industrija koja ima rekordne profite. Čarli Manger, potpredsednik Berkšajr Hetaveja, i dugogodišnji Bafetov partner, rekao je da je automobilski sektor stvorio uspeh koji ne bi imao bez pandemije. Zbog zatvaranja fabrika i posledičnog globalnog nedostatka poluprovodnika, proizvođači automobila i trgovci su ostvarili rekordne profite prilikom ponovnog otvaranja, jer su prodavali automobile i pre nego što su stigli do trgovina.

Slavni milijarder priznao je u intervjuu da je i sam proživljavao trenutke finansijske neizvesnosti jer nije znao što će se dogoditi s avio kompanijama u vlasništvu BNSF Rejlveja i NetDžeta.

  • Svi znamo da postoji nuklearna, hemijska, biološka i sajber pretnja i da društvo još nije spremno da se nosi s njom, rekao je Bafet. Sledi pandemija kakvu još nismo videli, zaključuje.

Pročitajte i koji su to najveći hakerski napadi u svetu bili ove godine.

Add Comment