5 USLOVA ZA KUĆU NA SELU KOJE MORATE DA ISPUNITE DA BISTE JE DŽABE DOBILI OD SRBIJE: Prijava od Vidovdana! Svaka vredna 10.000€

U Srbiji ima oko 200.000 napuštenih seoskih kuća sa okućnicom Sve je bliži momenat kada će građani moći i da dobiju kuću na selu, i to bez dinara i pare, a imajući u vidu da je reč o najnovijoj podršci države za mlade. Konkurs za bespovratna sredstva biće raspisan već u ponedeljak, uslovi su poznati, a obezbeđen je i novac od oko 10.000 evra po svakoj kući. Svi neophodni propisi za dodelu sredstava su usvojeni. Program je ukupno težak oko 500 miliona dinara, a u prvoj fazi se očekuje naseljavanje 400 kuća u ruralnom području po celoj Srbiji.Rok za podnošenje prijava je 1. novembar ove godine, a država će ovim novcem pokriti sve troškove kupovine, ali ne i renoviranja i uređenja.

Ovo su obavezni uslovi.Na konkurs mogu da se prijave supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelji, kao i mladi poljoprivrednici. Sve ove uslove moraju da ispune oba supružnika. Nekoliko je uslova koje istovremeno moraju da ispune:da podnosilac prijave nema više od 45 godina da je državljanin Srbije da ima prebivalište na teritoriji Republike Srbijeda nije vlasnik ili suvlasnik nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije, izuzev poljoprivrednog zemljišta i da istu nisu otuđili ili poklonili u prethodnih 5 godina takođe, od podnosioca prijave očekuje se da sa prodavcem nepokretnosti nije u krvnom srodstvu; da nije u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnosti da u momentu podnošenja prijave nemaju neizmirenih obaveza prema državi.

Pored obaveznih uslova, podnosioci prijave moraju da ispune i samo jedan od sledećih uslova:da živi na selu samostalno u zakupljenoj nepokretnosti ili u porodičnoj zajednici sa ostalim članovima porodice;da poseduje formalno obrazovanje iz oblasti medicine, farmacije, poljoprivrede, veterine ili da da je prosvetni radnik ili zanatlija;da živi u gradskim sredinama u zakupljenoj nepokretnosti samostalno ili sa članovima porodice i da ima nameru da živi na selu;da obavljaju poslove čija je priroda takva da mogu da ih rade od kuće na selu.

Add Comment