EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Kristijan Golubović u zatvoru – ekipu “Novosti” hapsila grčka policija! Sve se desilo pre 21 godinu (FOTO)

Kristijan Golubović diskvalifikovan je danas iz rijalitija Zadruga, tim povodom podsećamo vas na tekst koje su Večernje novosti objavile 2000. godine, a prilikom posete Goluboviću u atinskom zatvoru “Korodalo.” Ekipa Večernjih Novosti 2000. godine posetila je Kristijana Golubovića u atinskom zatvoru “Koridalo” gde je služio kaznu zbog pljačke zlatare u Solunu, razbojništva, otganizovanja bande za krađu i preprodaju automobila. Put do zatvora za ekipu Novosti nije bio nimalo lak jer su hapšeni, privođeni, saslušavani…

U tekstu objavljenom 30.07.2000. godine, pod naslovom “Novinari u pritvoru” opisano je kako je izgledalo kada je grčka policija presrela automobil naše ekipe u centru Atine i privela ih.”Naš zeleni automobil u jednom trenutku obilazi crveni golf i staje ispred nas. Izlazi krupan čovek u žutoj majici koju desnom rukom zadiže. Sledeće što vidimo je crna cev uperena u našeg vozača Dragana. Gotovo istovremeno automobil u kojem smo bili opkoljavaju šestorica muškaraca. Svi imaju pištolje u rukama. Saobraćaj staje. Svi gledaju šta se dešava. U prvom momentu pomislili smo da smo pali u ruke nekim kidnaperima.

Neprestano ponavljamo da smo novinari iz Beograda, ali ne vredi. Darija, koja izvanredno govori grčki brzo nam prevodi da su momci koji su nas zaustavili policajci. Fotoreportera Večernjih novosti Dragana Milovanovića grubo izvlače iz kola. Sve vreme pištolj mu je uperen u glavu. Kleči na asfaltu. Vade nam stvari, pretresaju torbe, kontrolišu pasoše, pres-kartice. Nekoliko primeraka našeg lista leti ulicom. Na haubi knjiga “Kriminal koji je promenio Srbiju”, vruć vetar okreće stranice”, opisivala je novinarka Zagorka Uskoković u svom autorskom tekstu koji je u nastavcima objavljivan u štampanom izdanju Večernjih novosti.Posle svih nedaća, zahvaljujući upornosti ekipe Večernjih novosti napravili su fotografije i ekskluzivni intervju sa Kristijanom Golubovićem u atinskom zatvoru.Kako su izgledale te fotografije pogledajte u priloženoj galeriji.

Loading...

Add Comment