Ljuba (40) dao 4.500 evra za mladu iz Albanije: Posle isplate novca desilo se ono što niko nije OČEKIVAO

Kada seoskog momka sa 40 i kusur godina usamljenost dovede do očaja, kada mu stari roditelji okopne čekajući unuče, a on se zapita zbog čega je sve sticao i radio i po 15 sati dnevno – momak preduzima korake očajnika.Zaslepljenost željom da postane muž i otac čini ga idealnom žrtvom prevaranata. Nije pronašao devojku iz Šumadije koja bi život sa njim delila na selu. Krenuo je po mladu put Albanije. Iako je ruta dugačka, a benzin skup, ta ruta nije mogla da košta bar 7.000 evra, koliko je ovaj čovek dao.

On čak nije ni bio svestan da je prevaren. Kaže samo da je loše sreće. Njegov rođak je pre nekoliko godina ispričao ovu priču zbog onih koji kreću put Albanije po mladu, sa porukom – otvorite oči!– Moj rođak Ljuba pronašao je tu gospođu koja navodno spaja Albanke i naše momke sa sela koji strahuju da će ostati sami. Morao je tako, neće Šumadinke u sela, radije prodaju kineske krpe mesečno za 15.000, tako valjda misle da su dame. Nije to sada ni bitno, da skratim, moj rođak pođe u Albaniju po mladu – svedoči sagovornik ovog nemilog događaja od pre nekoliko godina.

Rođak Ljuba dogovorio je da provodažijki daje 30 evra dnevnice za svaki dan u Albaniji i još 30 njenom pomoćniku i vozaču, plus putne troškove. Tamo su kontaktirali Albanca koji treba da ih upozna sa mladom voljnom da se uda u Srbiji.– Moj rođak je tada, prvi put, u Albaniji bio četiri dana i upoznao se sa mladom koja je rekla da radi u fabrici obuće u Tirani. Razgovarali su, Albanac im je prevodio, malo se držali za ruke i razmenjivali sitne nežnosti. Moj rođak se kući u Levač vratio kao opijen. Rekao mi je da je mlada prelepa, fina, skromna, san svakog muškarca. Nije mogao da veruje u svoju sreću. Put ga je tada koštao skoro 1.000 evra, sa dnevnicama svih tih ljudi – svedočio je sagovornik o lošem iskustvu.

Nakon upoznavanja, došao je dan da mladoženja krene po mladu u Albaniju. Opet dnevnice za provodažijku i njenog pomoćnika, opet putni troškovi, hrana, piće, prenoćište. Ovaj put, trebalo je poneti i 4.500 evra koje su navodno za Albanca koji je pronašao mladu.– Moj rođak je platio tom Albancu, a mlada je sela u auto i svi su krenuli put Srbije. Rođak mi je ispričao da je mlada bila tužna, da je plakala duž 150 pređenih kilometara što ostavlja familiju, posebno sestru. Zbog toga su rešili da stanu kraj jedne kafane na putu, da popiju nešto i da se mlada malo sredi i umije. Kada su seli, devojka je zamolila da ode do telefona u kafani i pozove sestru još jednom, pre prelaska granice. Meko srce moga rođaka nikada to ne bi odbilo. Da skratim, mlada se nije vratila za sto – priča ovaj Šumadinac.

Ljuba je sa provodadžijkom i njenim pomoćnikom krenuo u potragu za mladom, ali je devojka izašla na druga vrata i nekud nestala. Jedino što je logično je da je neko po nju došao autom, sačekao je na drugoj strani kafane i odvezao kući. Logično je i to da je “mladence” neko sve vreme pratio drugim autom i sačekao devojku gde treba.Tek tada sam se setio da mi je Ljuba rekao kako mu je Albanac još pri prvom susretu nagovestio da mu on dovodi devojku, ali da za nju garantuje samo do ulaska u auto. Posle toga- ona je tvoja, rečeno mu je.

Kada je Ljuba pitao provodadžijku koja radi za 30 evra na dan, šta sada da radi, ona se brecnula na njega rečima- nisam ti ja kriva, što nisi čuvao mladu! Ono što je meni najteže je to što moj rođak misli da se mlada zaista predomislila, ne može da veruje da je žrtva užasne i podle prevare. Jedino čime je “kaznio” provodadžijku je da se naljutio na nju – kaže sagovornik, Ljubin rođak.Siroti Ljuba za dve godine puni 40 leta i sam je. Na pobeglu mladu potrošio je celu ušteđevinu. Ipak ne odustaje. Traži drugu agenciju koja bi mu našla albansku mladu, isto onako lepu, finu i skromnu, kakvu je već umalo našao. Njegov rođak kaže da je Ljuba izuzetno vredan čovek, dobar domaćin, ali naivan i željan bračne postelje i dečjag plača.

Add Comment