ZORANU JE NEŠTO STALNO CURILO: Žena je onda videla da viri NEŠTO BELO, ovo je potpuni UŽAS

Klinički bolnički centar Split mora platiti odštetu Slavoncu Zoranu M., koji je nakon operacije zaboravio gazu “tupfer” veličine 1,5 do 1,5 centimetara u kolenu. Slavonac se borio sa bolom više od osam meseci dok mu gaza nije “provirila” sa kolena. Prošlo je 268 dana od kada je napustio splitsku bolnicu dok mu nije uklonjena zaboravljena gaza “tupfer”, a lekari s kojima je bio prisutan nisu primetili “tupfer” u njegovom telu.

Nakon što je pušten iz bolnice, imao je stalne bolove u desnom kolenu, što mu je ograničavalo kretanje, a bol se pojačavao kada je pokušavao da se kreće. Stalno je imao osećaj da mu je nešto u desnoj kapici kolena. Zbog toga je išao kod hirurga, vaskularnih hirurga, ortopeda, na preporučene preglede, ali kako je sam izjavio, nisu mu pomogli. To je bio slučaj do 2. septembra 2018. godine, kada mu se gaza pojavila na desnoj strani spoljnog kolena. Posle toga je konačno poslat na operaciju, piše Glas Slavonije. Slavonac je 4. decembra 2017. godine zadobio povredu na radu dok je radio u TD Đuro Đaković Montaža d.o.o. u luci Ploče.

On je povređen kada je pao sa visine od 4,5 metra između čelične konstrukcije, gde je zadobio iščašenje desnog kolena povredom povezane arterije. Kolima Hitne pomoći prevezen je u Dom zdravlja Ploče, a zatim u splitsku bolnicu, gde je istog dana operisan. Potom je otpušten iz KBC-a Split 12. decembra i nastavio je liječenje u bolnici u Slavonskom Brodu do 21. decembra 2017.

Nakon otpuštanja iz bolnice, Slavonac se žalio na stalne bolove u desnoj nozi, nestabilnost desnog koljena i konstantnu oplodnja.na mestu gde je imao operativni odvod dok je bio u KBC-u Split. Zbog toga je zatražio pomoć u praksi porodične medicine, u bolnicama u Slavonskom Brodu i Osijeku, nekoliko puta je pregledan na recepciji Unified Hota u brodskoj bolnici i brojnim klinikama, ali uprkos brojnim pregledima i dijagnostičkim postupcima, niko nije razumeo šta mu se dogodilo niti mu je postavljena dijagnoza. Tek 2. septembra 2018. godine, više od osam meseci nakon operacije u Splitu, tokom pregleda u Objedinjenom hitnom odeljenju bolnice u Slavonskom Brodu, primećeno je da „deo vlaknastog tkiva“ ili gaze izlazi iz rana.Imajući u vidu prethodna saznanja, odnosno nalaze i mišljenje lekara veštaka da je učinjena greška u lečenju tužioca, a činu lekarske greške ostavljen je bris koji je korišćen tokom operacije koja je tuženom izvršena 04.12.2017. , tuženi je odgovoran za štetu tužiocu koji pati od kršenja prava osobe na mentalno i fizičko zdravlje.

Prema nalazu i mišljenju veštaka, kao rezultat lekarske greške ostavljanjem brisa, 70 odsto se procenjuje u odnosu na KBC Split, odnosno okrivljenog, dok je preostali deo odgovornosti na lečenju u Opštoj bolnici u Slavonskom Brod i Kliničko-bolnički centar Osijek.u desnoj nozi tužioca i isti uklonjen operacijom izvedenom tek 6. septembra 2018. godine – navodi se u obrazloženju nepravomoćne presude Opštinskog suda Slavonski Brod. Prema nepravomoćnoj presudi Opštinskog suda u Slavonskom Brodu, objavljenoj prekjučer, splitska bolnica mora mu platiti 16.135 kuna odštete s kamatama i 13.242,50 kuna parničnih troškova.

Još uvek sam na bolovanju i kad ujutru ispružim nogu, užasno me boli. Noga me i dalje boli i jedva je savijam, a uveče me grčevi „ubiju“. Srećom živa glava je ostala, ali ako je bila dobra – nije. Nisam mogao da podnesem bol dok mi nije izvađen iz noge. Tog jutra, kada sam čak saznao da imam neku vrstu gaze u nozi, zamolio sam suprugu da mi savije koleno jer nešto stalno curi. Žena je videla kako iz rane viri nešto belo, poput neke gaze. Otišli ​​smo na Hitnu pomoć i na kraju su mi živu iščupali jedan deo gaze, a onda su zaključili da drugi deo moraju da uklone hirurškom intervencijom, jer ga nisu mogli izvući. Ne mogu da razumem neodgovornost lekara, jer da sam tako radio svoj posao, sutradan bih dobio otkaz – rekao je Zoran M. i dodao da je naknada za sve što je preživeo, ali i dalje preživljava, zaista premala .

Add Comment