SINIŠA MALI SE OBRATIO GRAĐANIMA Za sve nezaposlene 200, ostali po 100 evra!

Ministar Siniša Mali u emisiji je govorio o finansijskoj pomoći države privredi i građanima.”Ovo je treći paket pomoći građanima, obezbedili smo novac. Treće nedelje maja isplatićemo pomoć svim građanima na Kosovu i Metohiju, a na predlog predsednika Vučića, za nezaposlene 200 evra, a za sve ostale po 100 evra. Ne moraju da se prijavljuju, već su svi u našoj evidenciji”, rekao je Mali.Ministar je saopštio i važne informacije o načinu prijavljivanja za sve one koji ne žive na prostoru Kosova i Metohije.”Prijava počinje 28. aprila i traje do 15. maja za sve građane Srbije, otvara se portal trezora, tri su neophodne informacije koje treba popuniti. Jednom se prijavljujete za obe pomoći, penzioneri i korisnici socijalne pomoći se ne prijavljuju”, istakao je Mali.

Svi penzioneri će 6. maja dobiti svojih prvih 30 evra, prema rečima ministra Siniše Malog.Pojasnio je da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.”Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, isplatiti 6. maja prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru”, rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra.Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minilane zraarde za sve koji su se prijavili u aprilu.

“Pozivam sve građane da se prijave, tu smo da otklonimo negativne posledice korone virusa, ovo nam to i omogućava, kao i masovna vakcinacija koja će nam pomoći da otvorimo našu privredu. Ovo je dokaz da je naša država jaka”, kaže Mali.Od potpunog ekonomskog kraha i zemlje na rubu finansijskog kolapsa, stigli smo do stabilne ekonomije, lidera u regionu i države koja beleži najveće stope rasta u Evropi.

Add Comment