NISTE ZNALI! SUPRUGA POZNATOG GLUMCA NESTVARNO JE LEPA: Mlađa je od njega 10 godina i takođe je glumica!

Ulogom Ivana Ožegovića u seriji “Igra sudbine”, Vladan Savić privukao je veliku pažnju domaće javnosti.Ulogama u pozorištu i na TV je ranije pokazao koliko je talentovan, ali rolom u telenoveli koja se svake večeri prikazuje na “Prvoj”, Vladan je dobio na popularnosti.Vladan (56) je stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama od 1991. godine, kao i njegova supruga Kristina (46), s kojim igra zajedno u nekoliko samostalnih predstava.Ono što je zanimljivo jeste da je Kristina završila nižu i srednju muzičku školu, a 1995. primljena na klavirski odsek Akademije u Novom Sadu, u klasi prof. Kemala Gekića. Pet godina kasnije diplomirala je na ovom odseku u klasi prof. Iris Kobal, kao jedan od najboljih studenata generacije.

Tokom muzičkog školovanja bavila se pevanjem radeći sa mnogim bendovima, da bi 1998. postala stalni član pratećeg benda Zdravka Čolića, u svojstvu pratećeg vokala. Iste godine počinje da radi u Pozorištu na Terazijama, kao solista hora, gde je i danas stalno zaposlena. Gostovala je na albumima mnogih naših umetnika (Dragoljub Đuričić, Vladan Vučković-Paja, Zdravko Čolić, Dragan Stojnić, Van Gog…). Svoj prvi samostalni album izdala je 1999. za PGP RTS.

U maju 2005. objavila je i drugi album pod nazivom “Ostrvo snova” za izdavačku kuću “City records”.Tokom poslednjih nekoliko godina okrenuta je uglavnom radu u Pozorištu na Terazijama, gde je ostvarila značajne solističke uloge, među kojima i glavnu žensku ulogu u mjuziklu “Grk Zorba”, zatim u predstavama “Pod sjajem zvezda”, “Producenti”, “Kako razumeti Srbe”…U periodu od 2009. do 2012. nastupala je sa Ivanom Bosiljčićem na njegovim muzičko-poetskim večerima više od 100 puta u zemlji i inostranstvu.Ono što je zanimljivo jeste da je Kristina Savić nastupila 2013. godina ne Beosongu, a tekst za numeru “Za tebe živim”, napisao je njen suprug. Inače,njih dvboje igraju u predstavi “Brak, u stvari ljubav”, po njegovom tekstu i u režiji.

Loading...

Add Comment