HOĆE LI VAKCINACIJA BITI OBAVEZNA U SRBIJI? Evo šta su rekle premijerka i ministarka pravde! SUTRA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić jutros je bila na važnom sastanku u Skupštini Srbije gde je održala konsultacije s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović na temu ustavnih amandmana.Ona se danas u 14 obratila javnosti na konferenciji za medije a osim pravosudnih dotakla se i korona tema poput sednice Kriznog štaba i obavezne vakcinacije.Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da ćemo uskoro videti na koji će način naša država regulisati pitanje obavezne vakcinacije, dok je premijerka istakla da se proces vakcinacije u Srbiji odvija odlično, te da nema nijednog razloga da razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

Premijerka Brnabić o procedurama za izmenu Ustava Srbije.Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija za kovid ili ne – rekla je ministarka Popović.Ja mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obavezne vakcinacije. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije – rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka je u obraćanju uživo rekla i da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmtarati trenutna epidemiološka situacija u Srbiji kao i da li će biti dodatnog popuštanja mera.Krizni štab ima sednicu sutra i razgovaraćemo o epidemiološkim merama, posle kog će se neko obratiti. Oni misle da nam dobro ide, da se ne treba opuštati. Videćemo sutra posle sastanka – rekla je premijerka brfnabić odgovarajući na pitanja novinara posle konferencije.

Brnabić je pojasnila i da skoro svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i zna šta je njihov stav – a to je da još nije vreme za popuštanje mera, jer nam ide dobro, ali da to ne bi trebalo sada da se ugrozi.Brojevi padaju, procenti su bolji i to je rezultat, donekle mera, ali u velikoj meri vakcinacije. Videćemo sutra šta će biti odluke, rekla je Brnabić na pres konferenciji.

Loading...

Add Comment