VEĆ 20 GODINA NESTOROVIĆ KONZUMIRA KOROVSKU BILJKU: Melje je sa MEDOM i smatra da je to MOĆAN LEK

Sadrži gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, vitamine C i A i K, B2 i B5, pored vitamina i minerala ima i mravlje kiseline, histamin, acetil-holin, silicijumovu kiselinu, glikokinin.Korovska biljka cenjena kako u narodnoj tako i u naučnoj medicini.Naučnici je preporučuju za upotrebu u svakodnevnoj ishrani, ali ništa manje nije važna u preventivi i fitoterapiji.

Kopriva je najbolja lekovita biljka za pročišćavanje krvi od koje istovremeno raste i broj crvenih krvnih zrnaca. Pošto ona povoljno utiče i na gušteraču, čajem od koprive se skida i nivo šećera u krvi. Njome se leče i oboljenja i upale mokraćnih puteva, kao i patološki zastoj mokraće. Posebno se preporučuje za prolećnu kuru s obzirom da čisti i creva. Ujutro popiti čaj natašte, i to jednu šolju pola sata pre doručka i jednu do dve šolje u toku dana, polako, gutljaj po gutljaj.

Branimir Nestorović je istakao neka svojstva ove biljke i naveo je je on lično konzumira već 20 godina.Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dve nedelje, pa se ona sama pretvori u prah. Čaj nije dobar jer voda ubija korisne sastojke u koprivi – objasnio je doktor Nestorović. Svaki deo ove biljke, ima neku korisnu funkciju.Najviše dokaza postoji za smanjenje veličine prostate kod benigne hiperplazije ove žlezde. jedna nova studija na 100 pacijenata je pokazala smanjenje veličine, ali i svih simptoma koje ona izaziva.

Add Comment