OTKRIVENI DETALJI! ŠTA SE DEŠAVA SA MIKOM U ZATVORU? Aleksiću ZASMETALA jedna stvar!

Zaštitnik građana Zoran Pašalić juče je u Okružnom zatvoru posetio učitelja glume Miroslava Aleksića, osumnjičenog za desetak polaznica škole.Pašalić je sa Aleksićem razgovarao o uslovima i tretmanu u zatvoru nakon pritužbe Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića.

  • Ovo je redovna poseta Okružnom zatvoru u Beogradu, između ostalog smo razgovarali sa gospodinom Aleksićem, ali i ostalim pritvorenicima o uslovima u pritvoru, u smislu smeštajnih uslova, zdravstvene nege i odnosa osoblja prema pritvorenicima – rekao je Ombudsman.

On je otkrio da se Aleksić nije žalio na njegovu poziciju u zatvoru, već na dužinu trajanja postupka, odnosno dužine trajanja pritvora.To je bila tema, ali moram da dodam da zaštitnik građana nema nadležnost da utvrđuje valjanost postupanja tužilaštva i sudova – objasnio je Pašalić.

Podsećamo, Aleksić se tereti, u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih dela iz člana 178 Krivičnog zakona i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje iz na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Add Comment