Građanima Srbije stiže jednokratna pomoć: Nezaposlenima 200, deci 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas, posle posete Kuršumliji, da će Srbija pomoći srbima sa Kosova i Metohije.Danas smo boravili u poseti Kuršumliji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem @buducnostsrbijeav, gde smo razgovarali sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Našem narodu pružićemo posebnu finansijsku podršku – nezaposleni će dobiti jednokratnu pomoć od 200 evra, a svi drugi, kao i deca, će dobiti 100 evra pomoći.Želimo da na ovaj način dodatno pomognemo našem narodu i da ih podstaknemo da čuvaju svoja ognjišta.

Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo, ne ljudima koji su prijavljeni već onima koji žive na KiM, posebno onih 12.000 do 14.000 koji su nezaposleni”, rekao je Vučić nakon sastanka sa Srbima sa Kosova i Metohije u Kuršumliji.

Svi nezaposleni mogu da očekuju pomoć države Srbije od 200 evra, naglasio je Vučić.”Ali ćemo i za svako dete koje živi na KiM, kao i za svakog čoveka, što je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, obezbediti po 100 evra pomoći”, istakao je predsednik Srbije.To, kako je rekao, znači da će petočlana porodica, u kojoj je dvoje odraslih zaposleno dobiti 500 evra, a ako je dvoje nezaposleno 700 evra.

“To je ogroman novac, ali time želimo da pomognemo posebno siromašnom delu našeg stanovništvu na KiM”, rekao je Vučić i dodao da nisu svi na KiM siromašni, jer ima, posebno na Severu, onih koji žive pristojno, pre svega, zbog kosovskog dodatka.Ali, želimo da zamolimo te ljude da nastave da se bore, da čuvaju svoja i naše, srpsko ognjište na Kosovu i Metohije”, rekao je Vučić.

Vučić je još jednom zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima, kaže, pokazao jedinstvo, koje ga nije uvek krasilo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.”Ako je 43.800 glasova bilo za Srpsku listu, a drugoplasirani, koji su pokušavali da unesu podelu u srpski narod, dobili 1.300 glasova, jasno je kakva je razlika i kolika je podrška Srpskoj listi i podrška jedinstvu i zajedništvu sa Srbijom”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, i pored toga što su neki ulagali mnogo novca u nastojanjima da podele srpski narod, jer su albanski politički lideri želeli tu podelu – nisu uspeli.A, radili su i preko Beograda, i preko nekih medija, ali nisu uspeli”, rekao je Vučić.

“Naš odgovor će biti strpljivost i trpeljivost”Predsednik Srbije poručio je komentarišući stav Prištine i poruke iz Brisela i Vašingtona oko KiM da oni samo žele da Srbija prizna Kosovo, a da će naš odgovor na sve to biti strpljivost i trpeljivost.оn je tako odgovorio i na pitanje može li se status Kosova rešiti na relaciji Priština–Brisel–Vašington bez Beograda.

“Videćemo šta će da kažu za Vašingtonski sporazum. Vidim da im se ne sviđa. Jedino što bi želeli je da Srbija prizna Kosovo. Ako misle da je to realno moguće – blago njima. Mi ne mislimo tako”, rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao na to da su se neki čudili i kritikovali kada je rekao “vi radite svoj posao, mi ćemo svoj”, te poručio da on nije, za razliku ranijih vlasti, izašao sa “jakim” saopštenjima kao 2004. kada su izdali narod, kada su se lomili krstovi, spaljivale crkve na Kosovu, a da ništa nije preduzeto.

“Bolje da pustimo da oni pokazuju nervozu, a mi ćemo da nastavimo da se bavimo jačanjem naše privrede”, podvukao je predsednik.Vučić je rekao da bez Beograda mogu da organizuju možda jedino pokušaj smene vlasti, kao što su pokušali, kako je rekao, na najgluplji mogući način na ulici, silom, pa nije uspelo.

Add Comment