PARICE SAMO KAPLJU, LEPO SE ZARAĐUJE: Rada pokrenula sa ocem porodični biznis, unosan posao, SAMI PROIZVODE!

Pevačicu njen otac Rade nagovara da se uortače i brendiraju njegovo piće, te otpočnu masovnu proizvodnju i prodaju.Tata folk zvezde za Informer kaže da za njegovu naslednicu nema zime, čak i ako se kriza zbog pandemije koronavirusa oduži.Ako ne bude nastupa zbog korone, Rada će živeti od moje rakije. Razmišljali smo da napravimo brend i da piću damo ime “Radina rakija”. Moja deca su deca sa sela i zbog toga nikada ne moraju da brinu, jer se ovde uvek nađe način da se preživi – priča Rade.

Folkerkin otac objašnjava kako je zamislio proizvodnju i prodaju omiljenog srpskog pića:Pravim dunju, krušku, šljivu, rakiju, jabuku… Radi je omiljen liker od orahovače, dok njen momak Haris Berković i ja volimo da popijemo jabuku. On i Rada su bili kod mene četiri meseca tokom pandemije i super smo se slagali. Hranili smo se zdravo, ali smo pili on i ja rakiju svakog dana, ubijali smo se od alkohola. Igrali smo stoni tenis, uživali… Bilo nam je baš odlično.

Osim standardnih vrsta rakija, Radin otac u ponudi ima i jednu netipičnu.Pravim i rakiju od aronije, ona je kao liker. Ma, sve umem da napravim i jedva čekam da krenemo u masovniju proizvodnju. Treba nam dosta novca da bismo dobili sve potrebne dozvole i osnovali zadrugu, a kasnije i promovisali naše piće – objašnjava Manojlović, koji se jedino plaši da njegova ćerka ne odustane od posla čim se otvore klubovi i ponovo počnu nastupi:Pričali smo mi ozbiljno o svemu, ali ja znam da će na kraju sve da padne na mene. Neće niko hteti da mi pomaže i skuplja voćke.

Radin tata otkriva po kojim cenama sada prodaje svoje omiljeno piće.Nisam ja skup. Litar šljive i jabuke je 500 dinara, dunja, kruška i kajsija koštaju oko 1.000 dinara. Orahovača i aronija su malo skuplje. Imam ispečeno oko 100 litara rakije. To se stalno prodaje, pa smo sada u vreme korone lepo živeli od prodaje – zaključuje Manojlović.

Add Comment