OGLASILA SE ŽENA VELJE NEVOLJE: Izustila je samo jednu rečenicu

Policija je juče obavila još jedan razgovor sa suprugom Veljka Belivuka (36), koja sa njihovom decom živi u elitnom kompleksu zgrada na obodu Učiteljskog naselja u Beogradu, saznaje Objektiv.Dvojica inspektora zadržala su se u stanu oko sat vremena. Nakon što su otišli, novinari Objektiva su pokušali da sa Belivukovom stupimo u kontakt.Naravno da ne želim da razgovaram sa vama – bila je kratka supruga Veljka Belivuka. Njen muž je u ovoj zgradi poslednji put viđen krajem prošle godine.

Ima dva meseca kako sam ga video poslednji put. Pre toga sam ga redovno viđao. Vozio je onaj njegov crni „audi A8” – počeo je priču za Objektiv čovek koji je insistirao na anonimnosti, a nije dozvolio ni da snimamo razgovor.Prema njegovim rečima, Belivuk je bio „super kao komšija”.

Ovo što se pominje za njega nije moguće, sve je namešteno. Nemam reči. Istina, nije ni moje da kažem, ali potpuni – kaže naš sagovornik. Svi koji su Belivuka znali, dodaje on dalje, čude se. – Zlatnu decu ima. Ćerkica mu se rodila ovde… – nastavlja, ali odmah zastaje, poseže rukom za džep, vadi maramicu pa briše suze. Najviše mu je krivo, kaže dok mu brada drhti, zbog sina i ćerke.

Deca su mnogo vezana za njega. Kada su ga pre dve godine sumnjičili da je učestvovao u onom uistvu (Vlastimira Miloševića, prim.nov.), sin mu je baš imao problema u školi. Maretirali su ga vršnjaci, govorili mu da mu je otac ovakav, da je onakav… te traume… da onako drhti… – zastaje sagovornik Objektiva dok mu pogled luta u daljinu, pa posle pauze nastavlja: – Nikada od njega nisam čuo povišen glas, da se ženi obratio neprimerenim tonom… I onda ovo – u neverici širi ruke dok ostaje bez reči.

Upitan za drugu dvojicu uhapšenih, koji žive u istom kompleksu zgrada, samo ulaz do Belivuka, Vladu Draganića i Nikolu Stefanovića, naš sagovornik kaže da prvog zna samo iz viđenja, a o drugom isto ima lepe reči. – Nikolu znam. I za njega mi je kao i za Veljka sve ovo neverovatno. Ako bih za njih trebalo nešto da kažem, onda je to – pristojni momci – kaže ovaj čovek, koji odaje utisak „stare škole”.

Kao i kod Belivukovih, i kod Draganićevih juče nije bilo zainteresovanih za razgovor. Kada smo pozvonili na njihov interfon, javila nam se žena s ruskim akcentom. Kada smo se predstavili i rekli joj da bismo želeli da razgovaramo s njom, razgovor je nastavila druga žena. Ona nam je rekla da Draganićeva supruga nije u zgradi.

Nepoznato je ostalo kada su se trojica kompanjona uselila u ovaj luksuzni kompleks, koji zauzima celi kvart, i u obliku trougla je.Prema nepotvrđenim informacijama, njegova gradnja završena je 2013, a naredne su stanari, njih oko tri stotine, počeli da se useljavaju. Cena kvadratnog metra, kako smo saznali, kreće se od 1.650 do 1.750 evra, u zavisnosti od strane objekta. Zgrada u kojoj se nalazi stan Belivuka čini jednu stranicu trougla, i do njenog ulaza se ne može doći sa ulice, već samo kroz dvorište u koje se, pak, ulazi kroz jednu od metalnih kapija. Ceo kompleks, svi ulazi, prolazi i garaže su pod video-nadzorom, a vrata pod šiframa.

Loading...

Add Comment