Dr Branimir Nestorović šokirao sve, otkrio zašto ne želi da se vakciniše

Doktor Branimir Nestorović novom izjavom ponovo zapalio javnost.Poznat po svojim kontroverznim izjavama, Nestorović je često tokom epidemije javno iznosio svoje stavove čak i ako su oni u suprotnosti sa preporukama Kriznog štaba.Sada je, gostujući na TV Prva, izjavio da ne želi da primi vakcinu.

  • Ja sam obećao da neću da se vakcinišem i da ću pre da umem, pa ja sam Srbin. Kad bi država stvarno bila ugrožena, kada bi bila velika smrtnost, kada bi se raspadala, ja bih se vakcinisao, i to pred kamerama – rekao je u svom stilu dr Nestorović, koji je i bivši član Kriznog štaba.

Ipak, kaže da pacijentima koji žele da se vakcinišu preporučuje vakcinu na osnovu godina i zdravstvenog stanja. Kako kaže, kao bivši član, Kriznom štabu zamera to što kažu da je dobra svaka vakcina.

  • Ne može da se kaže svaka vakcina je dobra, mora da se kaže koja je za koga. Ne bih preporučio Fajzerovu, to je eksperimentalna tehonologija Ruska najefikasnija. Ima dugu tradiciju, to je vakcina za ebolu. Kineska ima najmanje neželjenih efekata – navodi dr Nestorović.

Podsetimo, dr Nestorović je ranije izjavio da će se vakcinisati kineskom vakcinom, a sada je promenio mišljenje i to objasnio time da je Srbin i da bi to učinio samo u ekstremnoj situaciji, tj. kada bi država bila ugrožena, aludirajući time na čuveni srpski inat.

Add Comment