NESTOROVIĆ U PROBLEMU! Oglasila se lekarska komora, JAVNI NASTUPI pulmologa na PREISPITIVANJU?

Zbog sve češćih javnih istupa doktora Branimira Nestorovića u kojima on dovodi u pitanje efikasnost testova protiv korone, samu vakcinu protiv kovida, ali i negira postojanje pandemije, pozvali smo Lekarsku komoru Srbije da vidimo kako ona gleda na ovo, u najblaže rečeno, kontroverzno ponašanje najpoznatijeg dečjeg pulmologa u zemlji i njihovog člana.

Direktor LKS Milan Dinić kaže da se pred Lekarskom komorom Srbije već nalazi zahtev za preispitivanje javnih nastupa doktora Branimira Nestorovića.

  • Još krajem aprila grupa lekara i nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu podnela je Lekarskoj komori Srbije (tačnije Sudu časti i Etičkom odboru p.a) zahtev da se preispitaju njegovi javni nastupi, za koje oni tvrde da su neprofesionalni i etički neprihvatljivi. Međutim, ni Sud časti niti Etički odbor nisu mogli da zasedaju do sada zbog epidemioloških mera i zabrane okupljanja više od pet ljudi. Čim dođe do ublažavanja mera pozabavićemo se ovim slučajem – rekao je Milan Dinić.

On nije hteo da komentariše stavove Branimira Nestorovića, ali je naglasio da Lekarska komora Srbije osuđuje svako istupanje u javnosti koje može da dovede građane u zabludu i ugrozi njihovo zdravlje.

Add Comment