Dačić otkrio šta Grigorije krije ispod mantije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da iza najava vladike diseldorfskog i sve Nemačke Grigorija o, kako je to protumačeno u javnosti, uključenju u politiku uoči predsedničkih izbora 2022. godine, stoji lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas.

“Pre godinu dana, kada sam razgovarao sa ljudima iz političke analitike, oni su tada rekli da će kandidati biti akademik Vladimir Kostić, vladika Grigorije, Marinika Tepić ili neko takav, samo ne Ðilas, Jeremić i slični”, rekao je Dačić danas za televiziju Hepi.

“Šta hoću da kažem? Da je potrebna neka skrivalica da se u stvari ne vidi ko stoji iza toga. Zato sam ja i komentarisao da Grigorije, u stvari, iza mantije krije Ðilasa, zato što Ðilas ne može da pobedi”, pojasnio je Dačić.

Kaže da nikoga ne želi da optužuje, ali da je jasno da Ðilas misli da “istura” druge ljude pošto ne može da pobedi.

Takođe, kako je naveo, ne želi da vređa bilo kog vladiku Srpske pravoslavne crkve, “ali ako već prelazimo na polje politike, to će onda biti politička borba”.

“Ne možete biti i jedno i drugo”, rekao je Dačić.

On je priču oko vladike Grigorija komentarisao u kontekstu navoda književnika Svetislava Basara koji je, prema pojedinim medijskim napisima, rekao da je “Dačić prvi reagovao na (izjave i stavove akademika Kostića o Kosovu) i Kostića optužio za prezidencijalne namere”.

Povodom vakcinacije protiv korona virusa, koja je u toku, Dačić je rekao da prvo nije imao nameru da se vakciniše, ali da je svojim primerom hteo da pokaže da to treba učiniti.

“Vakcine od kad su se pojavile izazivaju podozrenje, ali vakcina je tehnološki napredak koji je doveo do toga da se mnoge bolesti iskorene. Sve vakcine, ako su bezbedne i efikasne, trebalo bi da postanu deo zdravstvene nege”, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, sada je pitanje kako vakcinu nabaviti i postoji slična situacija kao sa nabavkom respiratora i maski.

“Teško je doći na red da se kupi vakcina. Sada je pravo majstorstvo kupiti vakcinu i da neko razmatra vašu ponudu. Veliki je problem kako da zemlje dobiju vakcinu, što je loše za suzbijanje epidemije jer se ne suzbija ravnomerno svuda”, kazao je Dačić.

Naglasio je da je Srbija među retkim zemljama u kojoj postoji izbor vakcine različitih proizvođača, sa različitih strana sveta.

Add Comment