Marko 9 meseci KRAO namirnice iz prodavnice: Radnik video šta radi s robom, pa doneo NESTVARNU odluku

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Epidemija pogodila je sve spore društva, naročito porodice koje su ostale bez stalnih primanja usled gubitka poslova.Italijan Marko Karela iz okoline Firence morao je da prehrani porodicu, ali kako kad je kao konobar ostao bez posla u martu? Supruga je bila domaćica, nije ni srednju školu završila. Morala je da se stara o dvoje premale dece, piše portal ilgazzettino.

Nemaština i opšta svetska kriza naterali su Marka da krade. Kako se nije kretao van okoline Firence počeo je da to radi u jednoj te istoj prodavnici. Video je da tamo postoji samo jedna kamera koja pokriva kasu, te mu nije bio problem da u drugim delovima prodavnice “krstari” i uzima šta mu treba.

Na kasi je uvek bio stariji čovek koga nije pre dobro znao, ali se videlo da nije vešt u proceni kupaca i njihovog ponašanja. Marko je u međuvremenu pustio bradu i zapustio se, pa ga čovek s kase i da je to želeo, nije prepoznavao od pre.

Marko je mesecima krao malo po malo, ali uvek dovoljno da porodica izgura dan. Nosio je sa sobom ranac. Jednom prilikom nije dobro procenio situaciju i čovek s kase ga je video šta radi. Barem mu se to učinilo.

Kako nije bio siguran, čovek nije želeo da pravi problem Marku ali je onda sledeći put kroz nekoliko dana, sredinom jeseni krenuo da ga prati.

Video je u kom delu mesta živi i da je na rubu egzistencije. Video je i da gura kolica s bebom. Zato je doneo neverovatnu odluku.

Sledeći put kada je Marko došao u prodavnicu, zaključao je radnju i pozvao ga do kase. Rekao mu je da je sve video i pitao ga zašto krade.

Marko mu je ispričao za gubitak posla i to da nema novca a mora da prehrani porodicu. Kako ga je vlasnik prodavnice znao pre iz viđenja, kada je Marko izgledao daleko pristojnije i ozbiljnije, ponudio mu je pomoć.

Davao sam mu šta mu treba, po nekoliko najvažnijih namirnica. Ali sam mu rekao da to neće doveka potrajati od mene. Obećao mi je da će u Novoj godini odmah pronaći posao”, rekao je čovek novinaru, dodajući da je posle toga Marko počeo da plače od muke, stida, sreće.Nije poznato šta se dogodilo na početku 2021. godine, ali je svakako vlasnik prodavnice Marku i porodici ulepšao novogodišnje i božićne praznike.

Add Comment