KATASTROFA NA POMOLU! Velika greška sa vakcinama, otkriveno šta se dogodilo u Nemačkoj!

Naime, termometri su na više od hiljadu uzoraka pokazali da vakcina možda nije bilo na dovoljno niskoj temperaturi tokom prevoza.

“Prilikom očitavanja dnevnika temperatura, koji su bili zatvoreni u termo- kutijama, pojavile su se sumnje u ispunjavanje zahteva hladnog lanca”, objavio je okrug Lihtenfels, na severu najveće nemačke pokrajine Bavarske, prenosi Jutarnji list.

Medicinsko osoblje otkrilo je da se temperatura u jednoj termo-kutiji za transport vakcina popela na 15 sttepeni Celzijusovih, otkrio je portparol Lihtenfelsa, što je više od vrednosti od 8 stepeni koju su odredili proizvođači.

Zbog sumnjivih uzoraka okruzi Koburg, Kronah, Kulmbah, Hof, Bajreut i Vunsidel u severnoj Bavarskoj čekaju odgovor “Bionteka” može li se vakcina sada uopšte koristiti.Biontek” je rekao da je poslao odgovor, ali je ostala tajna šta su rekli.

Inače, vakcina koja koristi novu takozvanu mRNA tehnologiju, mora se čuvati na niskim temperaturama od oko -70 stepeni Celzijusa pre nego što dođe do distribucionih centara u posebno dizajniranim kutijama koje su ispunjene suvim ledom.

Kad se izvadi iz skladišta, vakcina se mora držati na temperaturi od 2 do 8 stepeni da bi bilo ispravna u narednih pet dana. Termo-kutije, koje je dizajnirao “Fizer”, opremljene su i GPS tragačima kako bi kompanije mogle da rešavaju potencijalnr probleme sa skladištenjem i transportom.

Problemi s temperaturom odgodili su početak vakcinacije i u južnim bavarskim okruzima Augsburg i Dillingen, gde je osoblje na kraju ipak dobilo odobrenje od “Bionteka” za korišćenje.

Kampanja vakcinacije u Nemačkoj je počela u nedelju kada su prvi vakcinu primili korisnici domova za starije i nemoćne osobe. Do kraja ove godine Savezna vlada planira da podeli više od 1,3 miliona doza lokalnim zdravstvenim vlastima.

Add Comment