DOKTOR NESTOROVIĆ IZNEO VELIKO PREDVIĐANJE KOJE JE JOŠ GORE OD PANDEMIJE: Srbiju čeka OVO

Pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji “Jutro” na Prva TV gde je komentarisao aktuelnosti vezane za koronavirus.Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umu”, kaže Nestorović.

Čeka nas period u kom moramo da razmišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi”, smatra pulmolog.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa.

Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli. Ovo nije ni izbliza tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih pomiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom.

Add Comment