Otac i majka ga izbacili na ulicu, spavao po kontejnerima: Danas je MILIONER, a ovako je kaznio roditelje

Neverovatna priča Japanca Tajheja Kobajašija oduševila je sve u svetu jer je nekako u svojoj srži imala poruku da čovek nikada ne treba da odustane od onoga u šta veruje i šta voli.

Kada je imao 17 godina, Tajhej je završio na ulici. Roditelji su ga izbacili iz kuće jer nije upisao prestižnu srednju školu, već je želeo da svira u bendu. Ostao je potpuno sam.

Smucao se po ulicama, spavao po zabačenim delovima grada čak i u improvizovanim kontejnerima. Ipak, za svo to vreme nije prestajao da svira sa drugovima.

Zime su bile ledene, bio sam očajan, ali nisam planirao da se vratim kući. Roditelji su me izbacili i to je bilo to za mene. Nisam želeo da se vratim u školu, već da sam krojim svoj život. Mogao sam da umrem, spavao sam napolju na snegu, ali i to mi je bilo draže nego da živim po pravilima roditeljima”, rekao je Tajhej.

Na ulici je slučajno pred klubom upoznao jednog menadžera koji ga je primetio da ume da svira, ali i da je beskućnik. Sažalio se na Tajheja. Ponudio mu je da radi u klubu i dozvolio da spava tamo. Tako je Kobajaši narednih 6 godina živeo i radio u noćnom klubu.

Kada je konačno odustao od aktivnog bavljenja muzikom, ugledao je oglas u novinama koji je tražio mlade i ambiciozne ljude koji imaju “kliker”. Da bi bili primljeni u kompaniju, morali su da reše različite zadatke – logičke, matematičke, test inteligencije i brojne druge stvari.

Tajhej je briljirao i zaposlio se kao softver inženjer. Sa roditeljima i dalje nije imao kontakt. Sa kolegom Makotom Hiraijem vremenom je napredovao i odlučio da osnuje svoju kompaniju “Sun*”.

Zbog posla se 2013. godine preselio čak u Vijetnam – ideja je bila da angažuju inženjere koji će pomagati različitim japanskim start-ap firmama da ožive svoj posao.Rešili smo da pomažemo po svaku cenu, čak i ako to ponekad ide na našu štetu”, rekao je Kobajaši koji danas ima 70 prestižnih klijenata.

U septembru ove godine, deonice firme su porasle, a vrednost firme skočila je na oko milijardu i po dolara. Samo Kobajašijevih 7,9 odsto vredi oko 74 miliona dolara.

Kobajaši se u Japan vratio 2019. godine i do danas nije obnovio kontakt sa roditeljima što je za Japance nepojmljiva stvar jer se starija populacija najviše poštuje. To samo pokazuje koliko im nije oprostio za izbacivanje na ulicu i nepodržavanje u odlukama koje su ga na kraju učinile i milionerom.

Izvor: Objektiv.rs

Add Comment