OPŠTA FRKA U CRNOJ GORI? Hitan sastanak Abazovića i Đukanovića: Šta će biti sa “priznanjem Kosova”?

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je Crna Gora 30. avgusta potvrdila članstvo u NATO, “jer je logično da ova država ne bude crna ovca ako NATO čine najdemokratskije zemlje”.

On i Đukanović su se sreli danas na To Be Secure (2BS) Forumu, koji organizuje Atlantski savez (ASCG).

On je istakao da Sporazum tri koalicije treba ispoštovati do kraja.

“Nikakve poremećaje ne treba da očekujemo u narednom periodu… Nijedna članica NATO nije poslala nijednu poruku koja bi omela trasirani put Crne Gore” kazao je Abazović.

Rekao je da je bila tehnička greška kad je uz dokument Ministarstva stajala tačka koju stavljaju zemlje koje ne priznaju tzv. Kosovo i da mu je žao što se to desilo.

“Što se tiče pitanja “Kosova”, sve strane treba da budu relaksirane” rekao je potpredsednik Vlade.

Abazović je rekao da se mora menjati javni diskurs u Crnoj Gori koji baštini teme koje nisu u vezi sa svakodnevnim životom građana.

“Drugog dana u Vladi javio sam se svima zaposlenima u zgradi, od čistačice, arhivara, radnika obezbeđenja… pa mi je nekoliko ljudi reklo da ih nikad niko nije pozdravio kad je došao na dužnost. Jedan od njih tu radi od 86. godine”.

Abazović je rekao da svaki funkcioner, uključujući i predsednika države, mora da bude odgovoran za ono sto je radio, što radi i što će raditi.

Kazao je da region mora menjati diskurs i može iskoračiti ako preovladava kulturološko, a ne političko razmišljanje.

(Espreso.rs/srbijadanas.com)

Add Comment